Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BRACANOVIĆ:

Čume savetovao Đinđiću da beži

Autor: M. D. | 09.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Milorad Bracanović, bivši zamenik načelnika BIA, rekao je na suđenju za pobunu „crvenih berteki“ 2001. da je komisija koju je on oformio otkrila tajne transkripte koji su sačinjavani u jednom primerku i davani na ruke tadašnjem ministru policije Dušanu Mihajloviću.

Milorad Bracanović

Milorad Bracanović | Foto: Zoran Ilić

- U jednom transkriptu stajalo je da je Zoran Mijatović, tadašnji zamenik DB, tražio od Bebe Popovića da ga on poveže sa Ljubišom Buhom Čumetom i da organizuje sastanak u Bebinom stanu. Drugi transkript se tiče Buhinog paničnog poziva Bebi i Čedomiru Jovanoviću u kom im on javlja da je JSO krenula iz Kule, da su krenuli na Vladu Srbije i da je potrebno da se premijer Đinđić skloni iz zemlje jer mu je život ugrožen, a da će on da predupredi taj napad - izjavio je Bracanović.


Takođe, Bracanović je izjavio da je Đinđić dvaput, nakon što Legija nije više bio komandant JSO, tražio od njega da ide sa jedinicom na Kosovo u Preševo i da tamo reši neki protest.

- Jednom ga je pitao da li može da uhapsi Željka Maksimovića Maku u Crnoj Gori, ali mu je Ulemek odgovori kao i ja, da to ne dolazi u obzir jer bi mogao da ispadne incident - ispričao je Bracanović, i dodao da je Vojska Srbije 5. oktobra 2000. dovela na parking VMA artiljeriju i uperila ka Institu za bezbednost, ali je napad u poslednjem trenutku odložen.
Poslednji komentari
  • Mikos Vreme: 09.04.2014 08:34h

    Čume je ipak bio važan faktor u DEMOKRATSKOJ vlasti, s Djindjićem na čelu! Sad mi je i jasniji njegov status "svedoka saradnika" :)))

  • misho Vreme: 09.04.2014 10:19h

    baš je ovaj braco dobar.verujem da govori samo istinu kao pravi profesionalac i pitam se zašto bi čume,već tada okoreli "bos" čuvao đinđića-"poštenjačinu".a šta je to sa čumetom šurovao i pošteni mijatović?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP