Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LJUBIŠA BUHA OD PETKA U KPZ PADINSKA SKELA

Čume vraćen u zatvor i čeka operaciju noge

Autor: J. P. | 27.07.2015 - 14:38:00h | Komentara: 0

Ljubiša Buha Čume, koji služi kaznu od godinu dana zatvora u KPZ Padinska Skela, nakon nekoliko dana provedenih u zatvorskoj bolnici u Bačvanskoj ulici radi lekarskih pregleda, vraćen je u svoju ćeliju. Kada mu je saopštena ova odluka, nije pravio probleme i bez pogovora je poneo svoje stvari.

Iz ćelije  pravo u  bolnicu: Ljubiša  Buha

Iz ćelije pravo u bolnicu: Ljubiša Buha | Foto: Dušan Milenković

- U zatvoru nije bilo mogućnosti da mu se urade laboratorijske analize i rendgen te je zato završio u bolnici u Bačvanskoj ulici. Sada se čekaju rezultati, posle čega će biti podvrgnut intervenciji. Dok je boravio u kućnom pritvoru, Čumetu je za 27. jul zakazana operacija noge. Zbog tog hirurškog zahvata tražio je prekid izdržavanja kazne, ali, očigledno, nije mu se izašlo u susret - objašnjava naš izbor blizak celom slučaju.


Teško podnosi ćeliju


Čume je krajem novembra prošle godine, nakon hapšenja, umeo da urla po celu noć u ćeliji i pravi haos stražarima. Tokom istražnog postupka sumnjalo se da svedok saradnik igra na “kartu ludila” ne bi li izbegao sudski postupak. Dva meseca kasnije, na početku suđenja, Čume je rekao sudiji da mu nije dobro i da hitno mora napolje, jer će umreti u zatvoru.

Svedok saradnik, koji je u zatvoru od 13. jula, prošle nedelje žalio se na loše zdravstveno stanje i prebačen je na detaljne lekarske preglede.
Buha se, podsetimo, i tokom boravka u pritvoru žalio da mu nije dobro i zahtevao je da ga pregleda kardiolog. On je tvrdio da je težak srčani bolesnik i da u pritvoru nema uslove da se leči. Lekari specijalisti su, međutim, utvrdili da njegovo zdravstveno stanje nije ugroženo boravkom u ćeliji.

Buhin advokat Zdravko Đukanović rekao je za medije da je njegov klijent podneo zahtev za uslovni otpust i kako se nada da će nadležni sud o tome odlučivati u narednih 20 dana.

- Takođe, Zavodu za izdržavanje zatvorskih sankcija upućen je zahtev da se mom klijentu prekine izdržavanje kazne zbog unapred zakazane operacije i čekamo i tu odluku - rekao je Đukanović.

Ljubiša Buha Čume, podsetimo, osuđen je na osnovu sporazuma o priznanju krivice sa Trećim osnovnim tužilaštvom na godinu dana zatvora, zbog nasilja u porodici i napada na policiju. U zatvoru bi trebalo da bude do novembra, pošto mu se u kaznu računa i vreme koje je proveo u pritvoru.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP