Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BUHA OSTAJE BEZ ZGRADE

Čumetovu bolnicu ruše za mesec dana!

Autor: Blic | 30.08.2014 - 22:15:00h | Komentara: 14

Čumetova bespravno podignuta zgrada od 4.300 kvadrata mogla bi u narednih 30 dana da bude sravnjena sa zemljom.

Ljubiša Buha bi žalbom na prošlonedeljno rešenje Gradskog sekretara kojim mu je odbijen zahtev za legalizaciju mogao da odloži rušenje, ali samo za neko vreme.

Čumetova bolnica

Čumetova bolnica | Foto: Oliver Bunić

Zahtev koji je bivša žena Ljubiše Buhe Čumeta, Ljiljana Buha, kao vlasnik više od 1.000 kvadrata na pet puta većoj parceli, podnela još 1999. godine, odbijen je na osnovu člana 3 Zakona o legalizaciji objekata, jer je objekat delom “izgrađen na površinama javne namene”.
Čumetov zahtev za legalizaciju trospratnice u Surčinu, čija je bespravna izgradnja počela još 1990. godine, a da pritom nikad nije bila predmet interesovanja nadležnih inspekcija, u Gradskom sekretarijatu za legalizaciju čamila je gotovo pet godina.

Ljubiša Buha Čume

Ljubiša Buha Čume | Foto: Miloš Perić

- Investitor se nije interesovao za njen status, a kako mi imamo više od 240.000 predmeta, ovaj je bio u statusu mirovanja - objašnjava gradski sekretar za legalizaciju Nemanja Stajić, ističući da se on na ovoj poziciji nalazi tek tri meseca.
Pune 24 godine Čume je gradio velelepnu trospratnicu, bez ijednog papira, a da inspekcija nijednom nisu obišle gradilište. Republička građevinska inspekcija tek je 20. avgusta 2014. posle pisanja „Blica“ izašla na teren i utvrdila brojne nepravilnosti.
Poslednji komentari
  • alex Vreme: 30.08.2014 22:41h

    m inismo bogata zemlja da dozvolimo sebi takav luksuz rusenja ,treba otvoriti svratiste ili sigurnu kucu ili preseliti izbeglice a sve isterati iz institucija koji su cutali od 1990 do danasnjeg dana a uzimali mitio, kada bude svedena administracija na nivo evropskih zemalja nece biti ovakvih prestupa . cuj covek ima i ivanlitsku penziju i te treba pohapsiti koji su mu omogucili da zivi na foru.

  • Lana Vreme: 31.08.2014 01:17h

    U Italiji oduzimaju od mafije i korist ide u sluzbu naroda ! A MI ?!? Osvesti se DRZAVO !

  • mozgic Vreme: 31.08.2014 01:26h

    Vec je poznat scenario rusenja a da prvaosudje nije ni slovce saopstilo ? Ako nam ne treba pravosudje hajde da ga ukinemo i ustedimo ogromna sredstva. Pitanje: kada, KADA ce se rusiti bespravno podignuta vikendica na obali Save a u vlasnistvu Tominog sina? Zar nisu svi gradjani po Ustavu jednaki?

  • milan948 Vreme: 31.08.2014 06:17h

    Rušenje treba obavljati na temeljima, a ne kada je objekat završen. Ali šta treba? Prvo ispitati i popisati a zatim i pohapsiti sve koji su bili nadležni da spreče ovu divlju gradnju u proteklih četvrt veka, a zatim proceniti vrednost ove građevine i naći modus da investitor otprilike toliko plati Državi što kao nekakve naknade, što kazne, pa ako neće onda mu je konfiskovati. I tako sa svima koji grade bespravno.I šta mislite dali će onda biti bespravne gradnje? Pa naravno da neće.

  • toti Vreme: 31.08.2014 07:40h

    Najlakse je rusiti.Ako je vec oduzimate,uradite prenamenu objekta i iskoristiti za bilo koju namenu,Steta je rusiti ovakav objekat.Nismo mi toliko bogati,da mozemo da dozvolimo rusenje ovakvog objekta.Dosta su nas poplave unistile,pa ne moramo i sami da unistavamo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP