Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TEHNIČKA ŠKOLA U ŽELEZNIKU

Čuvar sprečio tragediju na velikom odmoru

Autor: Ekipa Alo! | 10.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Predrag Vuković, radnik obezbeđenja Tehničke škole u Železniku, juče oko 12 sprečio je veću tragediju pošto je učenik A. J. (17) perorezom ubo M. B. (16) u desnu butinu. Kada je A. J. ponovo zamahnuo da ubode druga, dotrčao je Vuković, koji je od pobesnelog tinejdžera oteo nož, a zatim pomogao povređenom do dolaska Hitne pomoći.

Učenik Tehničke škole uboden nožem u tuči

Učenik Tehničke škole uboden nožem u tuči | Foto: Marko Metlaš

Incident se dogodio na velikom odmoru kada su učenici drugog razreda rešili da svoje nesuglasice reše pesnicama. Potukli su se van školskog dvorišta, ali je Vuković, srećom, primetio da se nešto čudno dešava i istrčao da vidi šta se dešava.


- Stigao sam kada je jedan dečak zamahivao nožem ka dugome. Bez razmišljanja sam ga zgrabio za ruku i oduzeo mu nož. On sa malo otimao i izmigoljio mi se iz ruku, a ja sam tad pomogao povređenom. S njim sam otišao do škole i obavestili smo policiju i Hitnu pomoć. Sve se dešavalo van školskog dvorišta, ali sam po savesti reagovao i cilj mi je bio da sprečim eventualno neku veću tragediju - rekao je za „Alo!! Vuković.
Direktor škole Zoran Mihajlović rekao je za „Alo!“ da su kao škola odavno zahtevali školskog policajca, ali on im nije dodeljen.

Reagovao sam po  savesti: Predrag Vuković

Reagovao sam po savesti: Predrag Vuković | Foto: Marko Metlaš


- Imamo privatno obezbeđenje koje roditelji plaćaju. Sva sreća, pa je on bio u blizini i rastavio zavađene - kazao je Mihajlović, dok smo od roditelja učenika saznali da Vuković ima platu 17.000 dinara i da se plaše da će i pored ovog hrabrog čina dobiti otkaz jer je napustio školsko dvorište!

Izbačenog nasilnika vratili u školu!


Sličan incident u blizini Tehničke škole dogodio se i u aprilu ove godine. Sedamnaestogodišnju P. V. tada je nožem izbo A. I. (17). Devojka se vraćala s časova kad ju je na parkingu van školskog dvorišta presreo A. I. Posvađali su se, nakon čega je mladić izvadio nož i nasrnuo na devojku. Reagovali su drugi učenici koji su pretukli A. I., da bi nju zaštitili! Zanimljivo je da je školski odbor tad izbacio iz škole A. I., ali odlukom viših distanci on je ponovo vraćen uz izgovor da „u školi ništa nije uradio“.

Poslednji komentari
  • srpaskaposla Vreme: 10.09.2014 14:19h

    normalno da ga treba izbaciti sa posla, udaljio se 2 metra od ograde, na plaćaju ga zza to!I još sa bradicom A direktoru su sada krivi svi od ukrajine,jorgovanke t..........,njenog veličanstva nataše kandić,..........,policije

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP