Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RAZMOTAVA SE KLUPKO

Da li je studentkinja Filološkog fakulteta bila u sekti "Crna ruža"?

Autor: dnevno.rs | 14.05.2014 - 10:16:00h | Komentara: 4

Oblačila se u crninu. Primetili smo da se čudno ponaša. Plašimo se da je taj crni konac koji joj je pronađen u ruci značio pripadnost nekoj sekti.

crna ruža

Crna Ruža, jedna je od od najozloglašenijih sekti u ovom delu Evrope

Ovo pričaju kolege J. R. (25), koja se u ponedeljak ubila skočivši sa prozora zgrade Filološkog fakulteta u Beogradu. Policija je utvrdila da se devojka popela na stolicu, otvorila prozor i skočila s petog sprata. U njenoj ruci pronađen je crni konac, što njene kolege sa fakulteta povezuju sa razgovorima s njom nekoliko dana pred smrt.
Kolege smatraju da je J. R., po ponašanju i pričama, mogla da bude članica sekte „Crna ruža”, najozloglašenijom na Balkanu.
– Pričala je o nepravdama i mučilo je što neke stvari ne može da ispravi. Ponašala se čudno. Spominjala je sekte. Ali, nažalost, niko je nije shvatio ozbiljno – priča jedan od kolega nastradale studentkinje, a komšije su za devojku imali samo reči hvale.
– Izuzetno obrazovana, kulturna i fina devojka, kao i njena sestra, takođe studentkinja. Primetili smo da se u poslednje vreme oblači u crninu – kaže komšinica.
Članovi „Crne ruže” sebi život oduzimaju po principu „bacanja kockice”, a poznati su i po tome da vrbuju isključivo visokointeligentnu decu. Tragično nastradala devojka izučavala je neohelenistiku, govorila je nekoliko jezika, svirala je klavir, a bila je uspešan student grčkog jezika i književnosti.

Sekta

Šta je „Crna ruža”
Pripadnici sekte „Crna ruža” neretko piju ljudsku i životinjsku krv. Kada „kocka” izabere osobu koja mora sebi da oduzme život, sekta im šalje pismo na kojoj je nacrtana crna ruža i napisan datum samoubistva.

Poslednji komentari
  • bojan Vreme: 14.05.2014 12:47h

    zamislite kad bih se reklo da hiljadu i po pravoslavaca godisnje izvrsi samoubistvo u Srbiji, a da hiljade krstenih pravoslavaca ubija i siluje ,cak i decu, svake godine.

  • Goth Vreme: 14.05.2014 17:16h

    Ja sam darker, ali to ne znaci da sam u sekti -.- Cuj oblacila crninu..

  • xx Vreme: 14.05.2014 22:15h

    Ne, nema sanse da je devojka imala probleme. Sigurno je bila u nekoj sekti jer je nosila crnu garderobu. Kada cemo ozbiljno da shvatimo depresiju i to da je psihicko zdravlje jako bitno, pogotovu kada zivis u ovakvoj zemlji i vremenu? Zasto imamo toliko predrasude o odlasku kod psihologa ili psihijatra? Treba da prestanemo da krivimo sve oko sebe za nase lose stanje i uvidimo koje su nase greske i da sami polako pocnemo pocnemo da ih resavamo. Sve sto umemo jeste da kukamo, zato nam i jeste sve gore i gore.

  • milka Vreme: 15.05.2014 07:53h

    boze sacuvaj,sto drzava ne preduzme nesto po tom pitanju?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP