Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VIŠE OD MESEC DANA ČEKAJU POSMRTNE OSTATKE SINA JEDINCA

Da nam je na grob da mu odemo!

Autor: Jelena Jokanović | 12.10.2014 - 07:30:00h | Komentara: 0

Olgica i Jovan Tomić iz Lipolista u opštini Šabac zbog birokratije više od mesec dana ne mogu da prenesu i kod kuće sahrane posmrtne ostatke svog sina, koji se utopio još 26. avgusta, jer je sahranjen u Sremskoj Mitrovici kao NN lice, bez prethodnog obaveštavanja porodice.

Miloš Tomić se utopio 26. avgusta, a sahranjen je u Sremskoj Mitrovici kao NN lice

Miloš Tomić se utopio 26. avgusta, a sahranjen je u Sremskoj Mitrovici kao NN lice

Olgičin i Jovanov sin Miloš (42) utopio se na Drini kod Prnjavora krajem avgusta. Usledila je višenedeljna potraga za telom nastradalog. Nesrećni roditelji su, međutim, od poznanika saznali da je njihov sin pronađen sasvim slučajno, i to pošto je sahranjen kao nepoznato lice.


„Kao da nam bol  nije dovoljan, nego još sa birokratijom moramo da se borimo“: Olgica i Jovan

„Kao da nam bol nije dovoljan, nego još sa birokratijom moramo da se borimo“: Olgica i Jovan

- Sa snajom sam bila ispred policijske stanice u Šapcu kad nam je jedan naš poznanik rekao da je čuo da su pronašli telo utopljenika u Laćarku kod Sremske Mitrovice. Uletela sam u kancelariju načelnika i pitala ga da li je moj sin pronađen, mada oni o tome nisu ništa znali. On je okrenuo nekoliko brojeva i zaista mu je potvrđeno da je pronađen. Međutim, ni policiji u Šapcu ni nama niko iz Mitrovice nije javio - priča potresena Olgica, dodajući da je još veći šok usledio kada su otišli u Sremsku Mitrovicu i saznali da je njihov sin sahranjen kao nepoznata osoba šest dana pre njihovog dolaska.


„Kažu nam da nismo prioritet“:  Olgica

„Kažu nam da nismo prioritet“: Olgica

- Očekivala sam da će me odvesti da prepoznam svog sina. Prvo su mi izneli mobilni telefon, koji sam prepoznala, a onda su mi rekli: „Biće stravično, ali hoćemo da vidite još nešto“. Pokazali su mi fotografije. Odmah sam prepoznala svog sina. Rečeno mi je da nisu mogli da mu uzmu otisak sa prsta jer je dugo bio u vodi i da su ga sahranili. To me je tek slomilo - priča ova majka, koja od tada muči muku da svog sina jedinca prenese i sahrani u mestu u kojem je živeo.


- Ne znam više kome se nisam obratila, samo da mi daju moje dete. Samo želim da ga sahranim tu gde mu je mesto. Da suprug i ja, snaja i ćerka možemo na grob da mu dođemo. Ogorčena sam, a oni svakog dana produžavaju našu agoniju. Izgubili smo sina jedinca, zar nam taj bol nije dovoljan, nego još moramo da se borimo sa birokratijom kako bismo sina doveli kući. Pa nije on neki predmet, pa da se zagubi, nego moje jedino dete. Suprug je u Instututu za sudsku medicinu u Novom Sadu dao DNK na analizu još 16. septembra. Još čekamo rezultate. Kažu mi da samo jedna žena trenutno radi i da nismo prioritet. Tek onda treba da podnesemo zahtev za otkopavanje. Bojim se da će sve to potrajati - završava ova nesrećna žena.

Rezultati za dve nedelje

Tomiće su u utorak, 7. oktobra, posetila dva inspektora iz Šapca. - Rekli su nam da nećemo dobiti rezultate DNK sigurno još 15 dana jer u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu ne radi neki aparat - priča neutešna majka.

Bez objašnjenja u Sremskoj Mitrovici


U Policijskoj upravi Sremska Mitrovica dopisom nam je potvrđeno da je 6. septembra u reci Savi kod naselja Laćarak pronađeno telo utopljenog muškarca, kao i da su šest dana kasnije obustavili pretragu i kontaktirali sa nadležnima u Policijskoj upravi Šabac, koji su se izjasnili da imaju prijavu nestalog lica M. T. od 26. 8. 2014. Oni, međutim, nisu odgovorili na pitanje da li je postojao neki drugi metod utvrđivanja identiteta, ako nije bilo moguće uzeti otisak prsta, i kako je moguće da nisu bili upoznati sa time da se traga za nestalim telom utopljenika, s obzirom na udaljenost Šapca i Sremske Mitrovice od svega 30 kilometara, te da nisu proverili da li se traga za nekim licem.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP