Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KRIMINOLOG ZLATKO NIKOLIĆ O BEZDUŠNOM MOSTRUMU

Da nije pao, postao bi serijski ubica!

Autor: Milan Dudvarski | 08.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 7

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže za „Alo!“ da bi Dragan Đurić (34) sigurno postao serijski ubica ili silovatelj da nije uhapšen nakon ovog stravičnog zločina.

Otkrio pravu  prirodu:  Dragan  Đurić

Otkrio pravu prirodu: Dragan Đurić

- On se ponašao kao lovac, koji uhvati srnu, strpa je u gepek, maltretira i ubije. A ubistvo je u skladu sa njegovom mesarskom profesijom. Potpuno odsustvo saosećanja sa žrtvom. Sudeći prema načinu ophođenja prema maloj Tijani, može se zaključiti da je on konpenzovao svoju nemoć, tačnije da se osetio moćno gledajući žrtvu kako pati, što se, nažalost, završilo tragično po devojčicu - rekao je Nikolić.


Kriminolog je istakao da je Đurić zapravio naučio socijalno ponašanje, ali da zapravo nikada to nije bio on u suštini.

„Ubica se osetio moćno gledajući žrtvu kako pati“: Nikolić

„Ubica se osetio moćno gledajući žrtvu kako pati“: Nikolić | Foto: Goran Srdanov


- On je ovim ubistvom pokazao zapravo svoju pravu prirodu, koja je čučala u njemu sputana socijalnim normama. Da nije uhapšen sada, on bi ponovo ubio ili silovao, a onda bi se razmaci između zločina polako smanjivali sve dok on ne bi postao serijski ubica ili silovatelj - naveo je naš sagovornik.

Milan Kostić, klinički forenzički psiholog, ističe da je Đurić psihopata kod koga je bilo pitanje situacije kada će se njegova ta svirepa priroda pokazati.
- On je Tijanu posmatrao kao predmet, kao problem koji treba rešiti, i to bez trunke empatije. Nakon što ju je udario kolima, za njega Tijana postaje nevolja koja može da ugrozi njega, i zato treba rešiti problem. On je svirepo ubija bez trunke saosećanja, ona je za njega prepreka i ništa više - navodi Kostić.

Naš sagovornik ističe da Đurić nije osoba kojoj je dominantan taj deo psihopatske ličnosti, nego da je to više bilo prikriveno.

- On se družio najnormalnije sa ljudima, kada su ga i hapsili on je bio miran. To ukazuje da je to crta koja nije dominatna, ali je samo bilo pitanje situacije kada će se ispoljiti. Interesi su mu ozbiljno bili ugroženi i on je reagovao, tačnije ta njegova potisunuta ličnost je ubila - rekao je psiholog.

Poznati o tragediji

Umetnici, glumci i pevači, kao i ostale javne ličnosti, juče su bile šokirani brutalnim ubistvo Tijane Jurić (15). Jedna od prvih koja je na društvenim mrežama reagovala povodom ovog zločina je bila Nataša Bekvalac. Ubrzo zatim su se oglasili i bivši vaterpolista Aleksandar Šapić, glumica Ivana Mihić, pevačica Sandra Afrika, voditelj Ognjen Amidžić, političar Dragan Šutanovac... Pojedini su pozivali na to da ubica treba da služi zatvorsku kaznu, dok su drugi pozvali na uvođenje smrtne kazne.


Nataša bekvalac: „Počivaj u miru, anđele“
Ivana Mihić: „Mir duši Tijane Jurić“
Sandra Afrika: „Drago dete, počivaj u miru!“
Aleksandar Šapić: „Iskreno saučešće u bolu porodici Tijane Jurić. Ne dao Bog nikome ovakve tragedije“.
Dragan Šutanovac: „Tužan dan, velika tragedija“
Ognjen Amidžić: „Toliko mi je žao Tijane i njene porodice da nemam šta drugo da napišem“
Marija Šerifović: „Ne dao Bog nikom!!! Neka mu roditelji presude!!!“
Olja Crnogorac: „Plačemo i ja i moja mama, iskreno i duboko saučešće porodici male Tijane. Monstruma ubiti u najgorim mukama, ali polako seći, deo po deo“
Ana Štajdohar: „Smrtna kazna za mesara“

Najsvirepiji zločini nad decom u Srbiji

Marija Jovanović i Mladen Ogulinac

Marija Jovanović i Mladen Ogulinac


- Povod za „Marijin zakon“, veliku društvenu inicijativu da se usvoji stroži zakon protiv pedofila, bio je stravičan zločin u Starim Ledincima. Osmogodišnju Mariju Jovanović brutalno je silovao, zadavio, a potom ostavio u šipražju meštanin Mladen Ogulinac (52), ranije osuđivan zbog seksualnih delikata. Svirepi silovatelj i ubica nije dočekao kaznu, već je umro dva meseca nakon ubistva u zatvoru.

Katarina  Janković i Mališa Jevtović

Katarina Janković i Mališa Jevtović


- Trogodišnja Katarina Janković životom je platila iživljavanje Mališe Jevtovića, i to pod okriljem njene majke. Monstrumi su je odveli u šumu na Zvezdari i dok je majka stajala po strani, njen ljubavnik je devojčicu tukao po glavi i telu i silovao. Zatim su sa malom Kajom otišli kući i jeli, dok je devojčica umirala u bolovima. Majka je osuđena na 37, a njen ljubavnik silovatelj na 40 godina.


- Prvu presudu na 40 godina robije u Srbiji zaslužio je monstrum Goran Ilić (48) koji je 2001. ubio, a potom silovao Dušicu Ilić (15) u selu Parcani kod Ralje. Ilić je za sobom već imao dva okrutna ubistva, a na slobodi se obreo krajem 2000, posle amnestije. Žrtva je bila učenica prve godine škole za negu lepote. Posle borbe, savladao ju je udarcem kamenom u glavu, a zatim je već mrtvu silovao i ostavio u kanalu.


- Tamara Ivanović (13) iz Batajnice platila je glavom samo zato što je pokušala da pomogne monstrumu Draganu Nikoliću Čombetu (44). On joj je 21. novembra 2005, u blizini Železničke stanice Šangaj u Batajnici, kada je devojčica prišla da mu pruži pomoć pošto je pao, kuhinjskim nožem zadao 19 smrtonosnih uboda u leđa i grudi. Zbog ovog zlodela, Nikolić je osuđen na 40 godina zatvora.

Poslednji komentari
  • Dobrivoje crnotravac Vreme: 08.08.2014 08:15h

    PREMA NEZVANIČNOJ STATISTICI OKO 10.000 LUDAKA ŠETA ULICAMA BEOGRADA. PREMA TOME, GRAĐANI BEOGRADA I OKOLINE ČUVAJTE SE!

  • vesnaD Vreme: 08.08.2014 09:47h

    Beskrajno mi je zao ove lepotice,andjela! Ali nije za njega smrtna kazna,vise bi mu dosla kao nagrada. Molim Boga samo da ga smeste sa ostalim osudjenicima,a ne da ga izoluju. Polako,molice on da zaigra u strujnom kolu ili da se malo ljulja na vesalima!!! Pcivaj u miru,andjele mili... :(

  • covek Vreme: 08.08.2014 11:24h

    Zasto je skinuo?

  • goga Vreme: 08.08.2014 13:23h

    nije bio pijaan ,apsolutno uracunljiv , nema olasavajuce okolnosti... bio je svestan sta radi;danima ne spavam stavila sam svoje dete u funkciju Tijane, Boze Ti oprosti ako mozes-ja nemogu i necu,,a opet kazem neka zivi i upozna svu golgotu zivota da mu Bog da da ga moli da mu zivot uzme,ada mu Bog da da plati ovozemaljski sud pa onda njemu na ispovest ..U IME NAROD SUDITE MU!

  • PAMETNICA Vreme: 08.08.2014 13:33h

    Zlatko, pričaš priču....pa šta si izmislio rupu na saksiji....Sigurno bi bio masovni ubica....lalalalalalall....Možda? Sigurno? Šta nagadjate....niste ni imali kontakt sa ubicom male Tijane,,,,,i vi sad dajete vaše prognoze.......

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP