Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U LESKOVAČKOJ ŠKOLI VANREDNO STANJE

Đaci seksualno maltretirali devojčicu u učionici!

Autor: Milica Ivanović | 26.09.2013 - 13:25:00h | Komentara: 5

Nakon što su trojica učenika trećeg razreda Tehničke škole „Rade Metalac“ iz Leskovca seksualno uznemiravali četrnaestogodišnju devojčicu iz prvog razreda u školi je danas skoro vanredno stanje, a slučaj ispituje i policija. Devojčica je posle svega potražila i pomoć psihijatra.

TEHNIČKA ŠKOLA

Škola u kojoj se odigralo seksualno maltretiranje | Foto: M. Ivanović

Incident, koji su učenici snimili mobilnim telefonom, dogodio se juče u 11.50 sati na šolskom odmoru pred dvadestoro učenika na smeru trehničar za kompjutersko oblikovanje.


- Počelo je kao igra u hodniku koja je nastavljena u odeljenju i koja se prtevorila u uznemiravanje. Jedan je devojčicu držao zagrljenu, drugi je hvatao za grudi i zadnji deo tela, i to se više puta ponovilo. Sve je to snimljeno, pa obrisano sa mobilnog telefona, a policija pokušava da povrati snimak - priča direktor škole Slavoljub Stanojević.
Hodnik ispred direktorove kancelarije danas je bio pun. Izjave su davali i napasnici i žrtva sa roditeljima, profesori i razredne starešine.
Otac devojčice Dragan N. je ogorčen.
- Za nas je ovo bio pokušaj silovanja i za to krivično delo ćemo podneti privatnu tužbu. Moja ćerka je doživela veliku traumu, kao i cela naša porodica - priča otac.

Vidno uznemireni mladići i njihovi roditelji tvrdili su da je reč o „nameštaljki“ i „uobičajenoj igri“.
- Nije joj ništa smetalo, smejala se. Tek kada je izašla iz odeljenja rekla je da ćemo je upamtiti i prijavila nas. Uplašila se zbog snimka - ispričao jedan od njih.

Tu priču i takav stav prema ovom incidentu podržavaju i mnogi profesori, ali i drugarice D. N., koje nisu prisustvovale iživljavanju dečaka.
- Oni su i mene pokušali da dodiruju, ali sam ja jednom razbila vilicu. Trebalo je ranije da im se suprostavi i da im se ne namešta - pričaju dve drugarica žrtve.

Direktor Stanojević ocenjuje da ovoj obrazovnoj ustanovi naneta velika ljaga.
- Bez obzira na priče o igri, lično ne mogu da shvatim i da opravdam učenike koji su gledali šta se dešava, a da niko nije reagovao. Predložiću najstrože kazne za trojicu učenika, koji podrazumevaju i isključenje iz škole, a nastavničko veće će doneti konačnu odluku - ističe Stanojević.
Prema njegovim saznanjima, „igra“ između učenika dva odeljenja iz trećeg i prvog razreda, koja se sastojala u gurkanju i hvatanju devojčica za grudi i zadnjice, započela je prošle nedelje u zajedničkom hodniku, a kulminirala juče.
Poslednji komentari
  • David Vreme: 26.09.2013 14:20h

    Dok sam ja išao u školu to se zvalo vaćarenje

  • janbo Vreme: 26.09.2013 14:33h

    Jao uvek se nešto ovako izvali u novinama da bi se sada pričalo o tome, a u stvarnosti ovakvih je bilo i ima i biće. Pa kad se setim svoje osnovne i srednje kako su se ''igrali'' i šta je sve bilo, i šta je završilo na mobilnim, a msm da se svako seća takvih stvari, vi bi napravili čistu senzaciju, pa kod mene bre u osnovnoj su vatanja kao ova bila svakodnevna, dečaci su često i genitalije pokazivali, i šta nikom ništa.

  • Ice Vreme: 26.09.2013 15:12h

    Dok sam ja isao u skolu to se i dalje zvalo seksualno napastovanje! A Vi ste gospodo nakaze ako ste ucestvovali u tome! To su deca i devojcice a i maloletni delikventi!

  • Rade Vreme: 26.09.2013 15:49h

    Ovo nije jedini slučaj ,zlostavljanja učenica i učenika. Ima 21 godinu,pamtim dosta sličnih stvari da su se dešavale dok sam išao u osnovnoj školi.Samo što niko pa ni direktor na to nije obraćao pažnju ,niti je ko rešavao bilo kakve probleme .Kao da je juče bilo koliko mi je to ostalo u sjećanju .Glavni problem današnje kulture dece i omladine je vaspitna zapustenost za koju su krivi njihovi roditelji i nastavnici i direktori.

  • Za Davida Vreme: 26.09.2013 19:44h

    Davide,zamisli da imas cerku,i da tako neki sabani "VACARE" tvoju cerku,jel bi ti to mirno pustio da ti danima uznemiravaju dete,da je sexualno spopadaju,snimaju to sve kako su oni frajeri...uh sto bih ti sad svasta rekao ali mi nece onda odobriti komentar....-.-'

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP