Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KOSMAJAC NUDI JEMSTVO:

Dajem sve što imam, pustite me na slobodu

Autor: Kurir | 12.11.2014 - 09:40:00h | Komentara: 0

Zvezdarac tražio da ga puste iz pritvora, ali sud nije prihvatio njegovu nepristojnu ponudu. Narko-bos izjavio da neće bežati, niti će se kriti. Dragoslav Kosmajac (61) tražio je od sudije za prethodni postupak koji je odlučivao o njegovom pritvoru da ga pusti na slobodu, a kao jemstvo je ponudio novac u gotovini, koliko god sud da odredi, ali i da mu se stavi hipoteka na nepokretnosti, saznaje Kurir.

Određen mu  jednomesečni  pritvor: Dragoslav Kosmajac

Dragoslav Kosmajac | Foto: Emil Čonkić

Osumnjičeni za utaju poreza i još četiri krivična dela čije se bogatstvo procenjuje na nekoliko desetina miliona evra nije, međutim, objasnio poreklo te imovine, niti je izneo odbranu na optužbe koje mu se stavljaju na teret.
Pominjao premijera
- Predlažem da mi pritvor zamenite blažom merom, sami odredite novčani iznos jemstva ili mi stavite hipoteku na nekretnine kao garanciju da neću bežati, niti ću se kriti - predložio je, kako Kurir nezvanično saznaje, Kosmajac, ali mu je sud uprkos tome odredio pritvor do 30 dana.
Tokom saslušanja koje se odnosilo samo na pritvor ovaj Zvezdarac, koga je premijer u maju označio kao najvećeg narko-bosa u Srbiji, pokušao je da ubedi sudiju da je on zapravo žrtva.

- Otkako je premijer rekao da sam najveći problem u državi, ja i moja porodica smo pod strahovitim pritiskom. Morao sam da se na neko vreme sklonim u Crnu Goru dok mene i moju porodicu ne ostave na miru. Ali vratio sam se i neću nigde da bežim - rekao je osumnjičeni Kosmajac.

- Bio sam ovde, nisam pobegao, nisam se ni krio, a znao sam da je formirana radna grupa policije koja me je istraživala - dodao je on.
Utajio 78 miliona
Kosmajac je, kako Kurir nezvanično saznaje, rekao da je u zaveri protiv njega, osim premijera Srbije, učestvovala i Evropska unija.

- Bili su strahoviti pritisci EU na Miroslava Lajčaka, šefa slovačke diplomatije, da mi oduzme pasoš, što je on na kraju i uradio. Pasoš mi je poništen, ali koliko znam, državljanstvo još imam - izjavio je narko-bos. Inače, prema do sada dostupnim saznanjima, protiv Kosmajca se zasad vodi istraga zbog sumnje da je utajio najmanje 78 miliona dinara.

Bagzijevo svedočenje

ORUŽJE SMO KRILI KOD KOSMAJCA

Dejan Milenković Bagzi, svedok-saradnik u postupku za ubistvo premijera Zorana Ðinđića, ispričao je tokom suđenja da je oružje koje je iz stanice policije Stari grad ukradeno 5. oktobra 2000. odneo u kuću Kosmajca.

- Čume je rekao da ga ne vozimo u Surčin nego kod njegovog druga Kosmajca na Zvezdaru - ispričao je tada Bagzi.

Smešten u CZ

KOSMAJAC U GRUPNOJ SOBI

Dragoslav Kosmajac u ponedeljak kasno uveče, pošto ga je pregledao lekar, smešten je u grupnu sobu renoviranog dela Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici. Kako Kurir nezvanično saznaje, cimeri su mu pritvorenici nepoznati javnosti.

- Juče ga niko nije obišao jer je bio državni praznik, pa nije imao prava na posete advokata, kao ni članova porodice - kaže izvor Kurira.

Ko je još pod istragom

- Drago M. - bivši radnik opštine Zvezdara (određen pritvor)
- Milan R. - nekadašnji radnik u Republičkom geodetskom zavodu (određen pritvor)
- Vera B. - osumnjičena za prevaru (na slobodi)
- Biljana Š. - vlasnica agencije za registraciju vozila (na slobodi)
- Željko Š. - vlasnik agencije za registraciju vozila (na slobodi)
- B. S. - radnik javne službe (na slobodi)
- D. J. - radnik javne službe (na slobodi)

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP