Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

USKORO PRESUDA

Danas nastavak suđenja Šariću za pranje novca

Autor: Tanjug | 06.07.2015 - 07:20:00h | Komentara: 0

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pranje para u Srbiji ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove.

Sudije u Italiji, Argentini i Sloveniji navodno su  jednoglasno presudile -  nema dokaza da je  Šarić organizovao  krijumčarenje

Darko Šarić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

Šarić i još 17 okrivljenih terete se za pranje oko 22 miliona evra. U ovom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica.

Tokom izlaganja svoje odbrane u maju, Šarić je odbacio sve navode optužnice, navodeći da svoju odbranu potkrepiti dokumentacijom.

"Tu nema ni 'p' od pranja para, postoje pisani tragovi o toku novca o kome nema govora da je prljav. Ne moram bilo koga da ubeđujem u to, za razliku od tužioca koji neprekidno ubeđuje da se radi o prljavom novcu", rekao je Šarić.

Tada je predložio sudskom veću da pozove Ljubišu Buhu Čumeta za svedoka, na okolnosti pranja 7,2 miliona evra preko firme "Kamarila" kako je opisano u optužnici, jer je Buha vlasnik pomenute firme.

Pred istim sudom Šariću i drugim okrivljenima sledeće sedmice, 13. jula biće izrečena presuda zbog optužbi za organizovanje šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, a tuzilaštvo je u završnoj reči predložilo da sud svima izrekne maksimanle zatvorske kazne.

Šarić se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP