Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IZRUČENJE

Danas odluka o Gavriću?

Autor: Ekipa Alo! | 17.10.2012 - 09:46:00h | Komentara: 0

Pred pravosudnim organima Južoafričke Republike danas bi trebalo da se odlučuje o zahtevu Srbija za izručenje Dobrosava Gavrića.

Dobrosav Gavrić

Dobrosav Gavrić | Foto: MUP Srbije

Gavrić je u Beogradu pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražatovića Arkana 2000. godine. Gavrić i njegov pomagač Milan Đuričić uhapšeni su 2001, a u oktobru 2006. osuđeni na 30 i 35 godina zatvora zbog ubistva i kovanja zavere za ubistvo Arkana.

Oni su poricali krivicu, tvrdeći da su se slučajno zatekli na mestu zločina. Obojica su od tada bili u bekstvu, jer su oktobra 2003. godine bili pušteni da se brane sa slobode.
Od kada je uhapšen u Južnoafričkoj Republici, u decembru 2011, gde se krio pod lažnim identitetom, Srbija je zatražila njegovo izručenje, a on je, s druge strane, zatražio od JAR azil, koji mu je odbijen, ali je njegova odbrana uložila žalbu. Takođe, sud u Kejptaunu već nekoliko puta je odlagao odluku o izručenju Gavrića, koji se nalazi u pritvoru u Južnoafričkoj Republici, između ostalog i zbog konačne odluke o azilu.
Državni tužilac Sesil Endžel izjavio je nedavno da je u toku postupak revidiranja odluke o tome da mu se ne odobri azil. Gavrić je, navodno, u tu zemlju ušao ilegalno 2007. godine, s pasošem pod lažnim imenom Saše Kovačevića, pod kojim je nastavio da se predstavlja i narednih godina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP