Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PROCES U ŠPANIJI

Danas presuda Luki Bojoviću!

Autor: M.D. | 06.11.2014 - 14:08:00h | Komentara: 0

Luka Bojović, vođa “zemunskog klana“ mogao bi danas da bude osuđen pred madridskim Nacionalnim sudom u Španiji zbog optužbi da je organizovao i počinio ubistvo pripadnika zemunskog klana Milana Jurišića Jureta u martu 2009. godine.

Luka Bojović

Luka Bojović | Foto: RAS

Kako španski mediji navode danas će završne reči izneti tužioci i odbrana, a u zavisnosti od ažurnosti Nacionalnog suda u San Fernando de Henaresu mogla bi biti izrečena i presuda. Osim Bojovića optuženi su i Vladimir Milisavljević zvani Budala i Siniša Petrić. Svi oni su negirali da su imali bilo kakvu vezu sa ubistvom Milana Jurišića, i dodali da Luka Bojović nikada nije bio njihov šef, već da ih je jedino povezivalo prijateljstvo. Bojović je takođe negirao da je učestvovao u događajima koji su doveli do ubistva bivšeg srpskog premijera Zorana Đinđića.


Posle čitanja optužnice tužilac je od sudskog veća zatražio da Luka Bojović bude osuđen na 41 godinu zatvora, Vladimir Milisavljević na 21 godinu, a Siniša Petrić na 17 godina zatvora za ubistvo Milana Jurišića.

Podsetimo, Bojović je označen kao organizator ubistva, koje se dogodilo u martu 2009 godine, kada je Jurišić ubijen, a njegovo telo isečeno motornom testerom, a zatim samleveno u mašini za meso. Samleveni ostaci tela bačeni su u reku Manzanares u Madridu, ispod mosta Viktorija. Pretragom reke Manzanares pronađeno je oko 50 kostiju, deo lobanje, kao i delovi mašine za meso u kojoj je samleven Jurišić.

Inače Sretko Kalinić je davajući izjavu španskom istražnom sudiji specijalnog suda Fernandu Andreu Mereljesu i njegovom saradniku kazao da je Bojović usmrtio Jurišića tako što ga je čekićem udario po glavi, a onda su isto nastavili da rade on i Miloš Simović sve dok je davao znakove života.
Policija je kasnije navela da je Jurišićevo telo isečeno testerom za drva i samleveno u mašini za meso, ali malo im je bila jedna, jer se pokvarila pa su morali da kupe drugu. Mlevenje tela potrajalo je četiri, pet dana, a stan u kojem je počinjneo monstruozno ubistvo bio je sav u krvi.

Luka Bojović je uhapšen februara 2012 u Valensiji, u Španiji, a u Srbiji je optužen za nekoliko ubistava i druga teška krivična dela. Inače protiv grupe Luke Bojovića i njegovih naslednika u poslu biće pokrenuti sudski postupci u Španiji zbog ubistava, prodaje kokaina i pranja novca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP