Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRIDRUŽUJE SE KRIVIČNOM GONJENJU FIDA

Danilović ne prašta prijatelju!

Autor: Jelena Paunović, Ana Dimitrovska | 03.06.2013 - 23:18:00h | Komentara: 9

Predrag Saša Danilović (43), poznati košarkaš i predsednik KK Partizan, pridružiće se krivičnom gonjenju svog nekadašnjeg prijatelja Branka Filipovića Fide, vlasnika restorana „Kafanica“, koji ga je 18. maja izbo nožem, saznaje „Alo!“ od prijatelja ranjenog sportiste.

Još ćuti o  uzroku  sukoba:  Predrag  Danilović

Još ćuti o uzroku sukoba: Predrag Danilović | Foto: Andrej Isaković

- I posle pisma u kojem je izrazio kajanje zbog svega što se desilo, Danilović sada Fidu smatra bivšim prijateljem. Nikako ne može da mu oprosti što ga je umalo ubio. Retko govori o toj temi i vratio se svojim privatnim i poslovnim obavezama - kaže naš izvor.


Filipović je uhapšen u nedelju oko 13 časova na beogradskom mostu Gazela. Njega su operativci kriminalističke policije PU Beograd, zajedno s kolegama iz intervetne jedinice 92, uhvatili u belom „folksvagen kediju“ i odmah odveli u pritvor u PS Čukarica.
 

Potvrđeno pisanje „Alo!“ o kazni
Kako je „Alo!“ prvi pisao, Branku Filipoviću je u nedelju tužilac pre saslušanja prekvalifikovao krivično delo za koje se tereti i umesto nanošenja teških telesnih povreda opasnih po život sada je osumnjičen za pokušaj ubistva i preti mu kazna i do 40 godina zatvora.

- On se sve ovo vreme krio u Beogradu u jednom iznamljenom stanu. Osim njega, policija je uhapsila i njegovog prijatelja koji je bio na mestu suvozača. Filipovićev prijatelj, koji je takođe prekjuče saslušan, po svemu sudeći neće odgovarati za njegovo skrivanje jer u tome nije ni učestvovao. On nema nijedan prekršaj u svom dosijeu - objašnjava naš sagovornik i dodaje da se na saslušanju u policiji Fido branio ćutanjem, ali da je u bio veoma nervozan, naročito kada je obavešten da je tužilac prekvalifikovao krivično delo u pokušaj ubistva. Kako saznajemo, Filipović će danas biti priveden na saslušanje kod istražnog sudije Višeg suda u Beogradu.

Advokat Jugoslav Tintor, Filipovićev branilac, izjavio je za „Alo!“ da je Filipović uhapšen na putu ka stanici policije na Čukarici, gde je nameravao da se preda.

Branko  Filipović

Branko Filipović | Foto: Marko Metlaš


„Filipović je uhapšen na izlazu sa mosta Gazela ka Bulevaru vojvode Mišića, krećući se ka policijskoj stanici Čukarica. Uhapšen je na kilometar i po od stanice policije“, kaže Tintor.

Prema navodima Danilovićeve supruge Svetlane, do sukoba između njega i Filipovića došlo je zbog Filipovićeve devojke Sanje. Filipović je navodno bio agresivan prema njoj, zbog čega je Danilović pokušao da ga smiri. Sukob je eskalirao, a kad ga je Filipović ubo nožem u stomak, Danilović je sam potražio pomoć u Urgentnom centru. Osim povrede stomaka, on je zadobio i povrede palca jer je pokušavao da spreči ubod.

U pismu koje je stavio u poštansko sanduče svog advokata nedugo nakon incidenta, Fido se izvinio Daniloviću i rekao da proslavljeni košarkaš nije zaslužio ono što mu se dogodilo.

Mesto incidenta:  Restoran „Kafanica“

Mesto incidenta: Restoran „Kafanica“ | Foto: Marko Metlaš


- Želim da se izvinim Saši i njegovoj porodici zbog svega što se desilo te noći i stanja u kojem se trenutno nalazi. Spreman sam da odgovaram za sve što se utvrdi da sam uradio, ali mislim da u ovakvim uslovima ne bih imao fer suđenje. Znam da je njegovoj supruzi i deci u ovoj situaciji najteže i želim mu što skoriji oporavak - napisao je Branko Filipović, koji je Daniloviću naneo teške povrede stomaka i prsta, na kojem je presečena tetiva.

Fido u sukobu sa navijačima

Kako „Alo!“ saznaje, Fido je već odavno poznat policiji po agresivnom ponašanju kada popije. U žižu javnosti je došao kada se u svojoj kafani sukobio sa navijačima.
- On je i ranije učestvovao u tučama i koristio oružje, čak se pričalo da je u nekim obračunima u svom restoranu „Kafanica“ vadio sekire, noževe, satare, hvatao se za inventar koji bi mu se našao pod rukom“, kažu u policiji i dodaju da je 30. marta prošle godine Filipović uhapšen u Majamiju zbog pijanstva, a policija mu je tada na teret stavila i opiranje prilikom hapšenja.

Poslednji komentari
  • Balkanac Vreme: 04.06.2013 07:53h

    Bagra ide bagri, to je bilo i bit ce. Ma tko bi me natjerao da se ja vucaram do 5h u jutro na takvim mjestima poput ovog!!! U tim godinama kao ova dva i takvo sto, ocito da im fali koja daska u glavi.

  • Pavle Vreme: 04.06.2013 08:08h

    A taman je resio da se preda...hahahahhaha, kakva komedija, ovom advokatu oduzeti dozvolu za rad, zbog uznemirenja javnosti ovakvim izjavama

  • Mix Vreme: 04.06.2013 08:15h

    Imaš kafanicu i lovu da uživaš, a voliš da bodeš kad si pijan. Sada ćeš da truneš u prdekani neko vreme kada si budala.

  • anoniman Vreme: 04.06.2013 08:16h

    Bavite se malo covekom koji finansira CRVENU ZVEZDU, a to je SEKRETAR AMSS, covekom koji trosi za pola godine 46000 evra za ruckove, covekom koji uzima ulje u modrici a ulja nema nigde, covekom koji uzima tako skupa kola za direktore, ljudi nemaju plate vec mesecima.. to vazi za unutrasnjost Srbije, dok u Beogradu primaju... zar mi ne treba da jedemo, da nasa deca jedu hleba, da skolujemo decu, vec samo Beograd... e, Srbijo sta drzis.....I sta si dozivela... da jedan konobar void jedan gigant..... strasno.. ali I vi ste kupljeni jer kod vas ima reklamu.....strasno

  • čitalac Vreme: 04.06.2013 08:28h

    Išao ka policijskoj stanici :)))

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP