Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UBICA STELE GUNDELJ (26) OSUĐEN NA 15 GODINA ROBIJE

Dao bih život da mogu da je vratim

Autor: A. D. - B. J. | 11.07.2013 - 22:48:00h | Komentara: 1

Aleksandar Šundić (23) osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na 15 godina robije zbog ubistva bivše devojke Stele Gundelj (26) u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Medaković.

Aleksandar Šundić

Aleksandar Šundić | Foto: RAS

Prilikom izricanja presude, sudija Milenko Cvijović rekao je da je to maksimalna zakonska kazna koju je mogao da izrekne za krivično delo ubistva, za koje je Šundić optužen i da bi ga da može osudio rigoroznije!

Žalbe na presudu


Punomoćnik porodice Gundelj najavio je da će uložiti žalbu na presudu o kojoj će odlučivati Apelacioni sud.

Porodica nesrećne devojke juče nije skrivala ogorčenost visinom kazne.
Zločin koji je Šundić tokom suđenja u potpunosti priznao, dogodio se 13. februara, a njemu je prethodila svađa između Šundića i devojke koja ga je, kako je sam rekao, ostavila.

Šundić je ispričao da mu je devojka neposredno pre ubistva rekla „da bi trebalo priču da privedu kraju, jer je klinac“, kao i da mu je navodno priznala neverstvo. Tada je počeo da je davi, ali se ne seća koliko je to trajalo.


„Da mogu da je vratim dao bih svoj život za nju. Kajem se zbog svega što sam učinio”, rekao je Šundić, koji se prethodno u završnoj reči izvinio porodici nesrećne devojke i izjavio im saučešće!

Stela  Gundelj

Stela Gundelj | Foto: RAS


Sudnic je bila tesna da primi sve prisutne prijatelje i članove porodice, među kojima su bili i roditelji i sestra ubijene devojke. Pre nego što su zatvorski stražari uveli Šundića, koji hoda pomoću štaka, rodbina Gundeljeve dobacivala mu je: „Monstrume, ubico“. Po izricanju presude nisu skrivali ljutnju.

„Presuda je prava sramota. Ne krivimo sudiju, on je sudio po zakonu, već tužilaštvo koje nije ovaj zločin kvalifikovalo kao teško ubistvo“, negodovali su članovi porodice ubijene Stele.

Šundić je, podsetimo, posle zločina uspaničeno pozvao prijatelja kojem je ispričao šta je uradio i poručio mu da „mu nema života bez nje”. Zatim je obukao nesrećnu devojku, očešljao, položio na krevet i pobegao iz stana.

„Presuda je prava sramota. Ne krivimo sudiju, on je sudio po zakonu, već tužilaštvo”:  Porodica devojke

„Presuda je prava sramota. Ne krivimo sudiju, on je sudio po zakonu, već tužilaštvo”: Porodica devojke | Foto: RAS

Njegov prijatelj je odmah pozvao policiju, a Aleksandar je uhapšen 14. februara na krovu studentskog doma na Karaburmi, gde je pretio da će skočiti kada je video policajce koji su ga ipak savladali. Međutim, svoju nameru je ostvario već 15. februara kada je priveden na saslušanje kod istražnog sudije. Skočio je sa drugog sprata beogradske Palate pravde, ali je skok preživeo. Iz Urgentnog centra vraćen je u pritvor 1. marta, a krajem juna počelo mu je suđenje.
Poslednji komentari
  • bakicaaa Vreme: 12.07.2013 07:34h

    ...zločin iz strasti...jadni roditelji...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP