Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NARKO-BOS NA POLIGRAFU

Darko Šarić: Prao sam Čumetove i Miškove milione!

Autor: B. Jelovac | 17.07.2014 - 19:10:00h | Komentara: 1

Darko Šarić (44), optužen za šverc kokaina i pranje para, juče je na pitanja „Da li vam je Miroslav Mišković davao novac za čije pranje ste sada optuženi?“ i „Da li vam je Ljubiša Buha Čume davao novac za čije pranje ste optuženi?“ odgovorio sa „da“, a poligraf je pokazao da govori istinu.

Osim pitanja o vlasniku „Delta holdinga“ i svedoku saradniku kojem je dao nadimak Mango, Šarić je juče ispitivan i o Rodoljubu Miloviću, bivšem načelniku Uprave kriminalističke policije (UKP), kojeg je nazvao general Papaja.

Darko Šarić

Detektor laži kaže da govori istinu: Darko Šarić | Foto: FoNet 

- Na poligrafu mu je juče postavljeno ukupno 15 pitanja i on je prošao, narodski rečeno, detektor laži. Pošto je ranije na suđenju iznosio tvrdnje da bi, ukoliko je njegov brat odgovarao u Crnoj Gori za pranje para, zajedno sa njim sada trebalo da odgovaraju ugledni biznismeni i da neće on da odgovara za pranje „doušničkog novca“, kao i da je policija sve to spojila i njemu stavlila na optužnicu za pranje para, postavljena su mu pitanja u vezi sa Miškovićem i Čumetom. Bar sudeći po poligrafu - nije lagao - kaže naš izvor blizak istrazi koji podseća da je Mišković već u oktobru prošle godine saslušavan u policiji povodom saznanja o poslovanju njegove kompanije sa brojnim Šarićevim firmama.
Šarić je odgovarao na pitanja i u vezi sa generalom Milovićem, kojeg je optužio da mu je montirao ceo proces i da mu je pomenuti svedok saradnik „najbolji drug“. Pored poligrafskog ispitivanja koje je obavljeno u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, po završetku poligrafa njega su saslušali i pripadnici Radne grupe MUP-a.

Ljubiša Buha Čume

Ljubiša Buha Čume | Foto: Miloš Perić

 - On je u suštini rekao da nema direktna saznanja, odnosno da on sam nije Miloviću dao nikakve pare, ali je naveo da mu je sada pokojni bliski saradnik Dragan Dudić Fric ispričao da je Miloviću na Jelovoj gori na Zlatiboru, u aprilu 2010. godine dao 7,42 miliona evra. Poligraf je potvrdio da govori istinu o tome šta mu je Dudić ispričao. Kasnije je na saslušanju rekao da nije sumnjao u Dudićeve reči, jer je posle te priče video da se stvari u postupku jedino dobro odvijaju za Dudića, koji je, međutim, nepuna dva meseca kasnije ubijen - objašnjava naš izvor.

Trojica ostalih optuženih pored Miškovića su negirali krivicu

Miroslav Mišković | Foto: Goran Srdanov

 Sam sastanak, za koji je Šarićev branilac Radoslav Baćović tražio da BIA dostavi CD sa snimcima tog susreta, i dalje je misterija. Naime, iako postoji dokumentacija u BIA o tome da su predstavnici tužilaštva i policije, ukljućujući i Milovića, imali u odmaralištu na Zlatiboru sastanak sa Dudićem, koji je uveliko bio pod istragom kao najbliži saradnik Šarića, CD je misteriozno operativac BIA Ivica Petrović izgubio, a niko do danas nije objasnio zašto se sastanak nije odvijao u Tužilaštvu ili policiji.
Šarić je, inače, insistirao da ide na poligraf, nakon što je to učinio Milović. Sredinom juna, tadašnji načelnik UKP-a Milović se na sopstveni zahtev u MUP-u podvrgao poligrafskom ispitivanju. On je prošao poligraf, na kojem mu je postavljeno devet pitanja, ali među kojima nije bilo i ono „da li vam je pokojni Fric dao 7,42 miliona“. Čume je odbio da ide na poligraf, tvrdeći da se „nije prepoznao u Šarićevim navodima“.


Čume: Ne uznemiravajte me!

Od Milovića juče nismo uspeli da dobijemo komentar, dok nam je Čume rekao da ga „ne uznemiravamo“, jer „kako bi vama bilo da ja vas uznemiravam“. Mišković se juče takođe nije oglašavao, ali je on ranije povodom dovođenja u vezu sa Šarićevim firmama rekao da „Delta“ „nikada nije poslovala sa inkriminisanim osobama“.

Odbio da odgovara na pitanja tužioca!

Za razliku od Radne grupe MUP-a, Šarić je tokom saslušanja o sastanku na Jelovoj gori odbio da odgovara na pitanja zamenika specijalnog tužioca Saše Ivanića, koji i vodi predmet protiv njega. Zanimljivo je da je Ivanić bio i učesnik samog sastanka, ali je juče Šarićev advokat rekao da to nije razlog, već da je on prosto svom branjeniku savetovao da ne odgovara na pitanja tužioca.
Poslednji komentari
  • Uterivac dugova Vreme: 18.07.2014 02:32h

    Zasto se vec nesto ne preduzme protiv krupnog karitala, njima je Vucic opet sve dozvolio pa su se osilili sa zaradjenim prljavim novcem. Gde je vlast, Zakon?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP