Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HAPŠENJA U RAZVOJNOJ BANCI VOJVODINE

Davali kredite bez pokrića!

Autor: Ekipa Alo! | 24.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

U nastavku istrage u vezi sa rasvetljavanjanjem zloupotreba u Razvojnoj banci Vojvodine privedeni su bivši predsednik Izvršnog odbora RBV-a Goran Kostić i članica IO Jelena Kokelj Protić, koji se sumnjiče se da su kao odgovorna lica zloupotrebili službeni položaj prilikom odobravanja kredita i bankarskih garancija preduzećima pod kontrolom Dušana Borovice, koji je ponovo uhapšen pre dve nedelje.

Dušan Elezović

Dušan Elezović | Foto: Dragan Gojić

- Postoje osnovi sumnje da su njih dvoje kao odgovorna lica Razvojne banke Vojvodine počinili produžena krivična dela zloupotrebe službenog položaja odgovornog lica u postupku odobravanja plasmana - kredita i bankarskih garancija - navodi se u saopštenju MUP-a.


Mediji su početkom godine spekulisali da je policijski deo istrage o poslovanju Razvojne banke završen i da slede privođenja i saslušanja. Prema medijskim napisima, istragom je obuhvaćen period od pet godina u kojem je utvrđena “pljačka od 20 miliona evra”, po sličnom modelu kao i u Agrobanci - podizanjem nenaplativih kredita uz političku zaštitu. Navođeno je da će biti saslušani bivši rukovodioci Razvojne banke, kao i čelnici pokrajinske vlasti.

Prema medijskim navodima, u toku je provera kreditnih zaduženja Gorana, rođaka Dušana Elezovića, a proveravaju se krediti preduzeća koja su pod njegovom kontrolom. Jedno od njih je i “Vojvodina” AD, u kojem je Elezović suvlasnik. Podsetimo, Dušan Elezović je bio saslušan u vezi sa aferom “Azotara”, u kojoj je glavni osumnjičeni nekadašnji ministar poljoprivrede Saša Dragin. Tada je na saslušanju bio i direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović.

Elezović: Nemam kredite kod RBV!


Dušan Elezović u izjavi za „Alo!“ tvrdi da ni on ni njegov brat Veselin nemaju kredit kod RBV-a.
- Moj brat već 32 godine radi kao portir u pokrajinskoj vladi, posao nije menjao tri decenije, pa nije ni uzimao bilo kakve kredite za firme. Što se mene tiče, ja nemam udeo niti vlasništvo u bilo kojoj firmi. Jedino moj rođak Goran Elezović ima kredit kod banke koja je nekad bila Metals banka, ali ona tada nije imala nikakve veze s Vladom Autonomne pokrajine Vojvodine. Taj kredit je višestruko obezbeđen i nikakvu povoljnost nije dobio - kaže Elezović. On je ponovio i da je DS sa novim stečajnim upravnikom RBV-a ugovorio vraćanje kredita, za koji je obezbedio značajne garancije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP