Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠEN VLASNIK DEČJEG PARKA

Deca bila zarobljena u lancima ringišpila!

Autor: S. Mirković | 31.07.2013 - 23:00:00h | Komentara: 0

Policija je uhapsila Miroslava N. (55) iz Žabara zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja opšte opasnosti. On je u mestu Salakovac postavio ringišpil na kome je u utorak oko 23 sata pukao glavni stub i vrteška se srušila povredivši petoro dece.

Uništeni ringišpil

Uništeni ringišpil

Mališani su hitno prevezeni u Opštu bolnicu u Požarevcu, gde im je ukazana pomoć. Havarija se dogodila dok se u Salakovcu igrala utakmica turnira u malom fudbalu.


Opština nije izdala dozvolu


Predsednik opštine Malo Crniće Dragan Mitić kaže da žali zbog incidenta u kome su deca povređena i da opštinska uprava nije izdala nikakvo odobrenje za postavljanje ringišpila u Salakovcu. - Od nas to niko nije tražio, a i mi nemamo pravo da izdajemo takve dozvole. To čini Republička agencija za privredne registre. Inače, skup u Salakovcu bio je prijavljen - kaže predsednik opštine Malo Crniće Dragan Mitić.

- Dok smo gledali utakmicu, u jednom trenutku začuo se jak tresak, a ubrzo plač i zapomaganje dece koja su tražila pomoć i dozivala svoje roditelje. Svi smo potrčali tamo i ugledali srušen ringišpil. Roditelji su počeli da odmotavaju lance i izvlače decu.
Prizor je bio jeziv i odmah je pozvana Hitna pomoć i policija. Sreća je što se stub polomio u momentu kada se ringišpil zaustavljao, a da je bilo u punoj brzini, deca bi odletela čak do igrališta, priča jedan od očevidaca događaja Dragan Zlatković. Te večeri u selu Salakovac igrale su se utakmice turnira u malom fudbalu i većina meštana pratila je borbe na stadionu malih sportova dok su se deca zabavljala vozeći se na ringišpilu koji je bio postavljen u dvorištu Osnovne škole “Moša Pijade”.
U trenutku rušenja na ringišpilu je bilo desetoro dece, od kojih je petoro prilikom pada zadobilo povrede. Povređena deca su vozilima Hitne pomoći prevezena u požarevačku bolnicu. - Oko 24 sata primljeno je petoro dece, tri devojčice i dva muškarčića. Nakon ukazane pomoći svi su pušteni na kućno lečenje jer se radi o lakim telesnim povredama, rekao je direktor Opšte bolnice u Požarevcu Srećko Bosić.
Miroslavu, koji je u dvorištu škole postavio ringišpil, policija je odredila zadržavanje, nakon čega će biti predat istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu. U toku su i provere policije da li je on posedovao i dozvolu za korišćenje ringišpila i ko mu je odobrio postavljanje vrteške u školskom dvorištu. Kako “Blic” nezvanično saznaje, Miroslav se nekada bavio ovom delatnošću, ali je posao odjavio i u ovoj godini nije imao dozvolu za korišćenje ringišpila.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP