Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ĐORĐA MITIĆA (12) IZ NIŠA SPRŽILA STRUJA

Dečak goreo
kao buktinja!

Autor: B. Janačković | 22.04.2013 - 20:08:00h | Komentara: 3

- Dečak je utrčao u stanicu i povikao: Pomozite, gori mi drug! Zgrabio sam protivpožarni aparat i pretrčao 300 metara. Između 10 i 11 perona video sam dete kako gori. Plakao je i vrištao: Spasite me, molim vas!. Krv mu je išla na usta, glava mu je bila povređena. Goreo je kao buktinja. U životu ništa strašnije nisam video, a ratovao sam na Kosmetu - kaže Dragan Milošević, vatrogasac i čuvar firme „Ful protekta“ na Železničkoj stanici u Nišu, koji je prvi pritekao u pomoć Đorđu Mitiću (12) nakon što ga je udario strujni luk, napona 25.000 volti, koji ga je koštao života.

Đorđe Mitić

U teškom stanju: Đorđe Mitić

Plakao je i vrištao: Spasite me, molim vas!

On kaže da su lekarima Hitne pomoći pomogli da prenesu teško povređenog dečaka sa čijeg je ugljenisanog tela otpadalo meso.

- Da je njegov drug došao neki minut kasnije po pomoć, bio bi ceo ugljenisan. Voleo bih da preživi i da ga upoznam, kaže Milošević.

Vagon u Nišu

Vagon na koji se popeo dečak | Foto: Konstantin Kamenov

Vagon u Nišu

- Dečak je zadobio teške dubinske opekotine. Bio je svestan na prijemu, ali je ubrzo postao dezorijentisan. Opekotine su obrađene hirurški, ali je morao da bude priključen na aparate za veštačko disanje. Jedna strana tela je ugljenisana, odnosno prekrivena opekotinama četvrtog stepena. Njegovo stanje je teško i životno je ugrožen, kaže direktorka Klinike prof. dr Anđelka Slavković. U porodici dečaka, muk i suze.

Đorđe Mitić

Majka Maja sa slikama dok je Đorđe bio beba | Foto: Konstantin Kamenov

- Srce moje, vrati mi se kući. Nemoj da me ostaviš sada. Molim vas spasite mi mog lepotana zlatnog! Da dođe kući u kosicu dа ga ljubim - jecala je Svetlana Mitić, baka dečaka.Ona je sa suprugom Zoranom, podigla Đorđa jer je njegova majka Maja obolela još u trudnoći, dok oca nikada nije upoznao.

- Mnogo je lepo crtao, od džeparca je kupovao sprejeve i boje da bi crtao grafite. Sa drugovima je izašao oko 13.30. Nismo znali da idu na Železničku stanicu. Popeo se na vagon, verovatno da bi nacrtao grafit na starom vagonu, mada su sa njih skidali i neke grafitne šipke za crtanje. Udarila ga je struja od 25.000 volti. Pao je i teško povredio glavu. Ruke i noge su mu ugljenisane, skroz je izgoreo. Hteli su da ga prebace na VMA ali je u veoma teškom stanju - rekao nam je dečakov deda.

Đorđe Mitić

Deda Zoran i baka Svetlana su potrešeni događajem | Foto: Konstantin Kamenov

„Železnice“: Nismo odgovorni

U „Železnici Srbije“ ističu da nema njihove odgovornosti
-Vagoni su bili parkirani na propisanom mestu, na kojem i stoje vagoni koji čekaju na remont. Nije, međutim, previđeno da bilo ko drugi bude na tom mestu osim službenih lica. Nijednu železničku stanicu nije moguće fizički ograditi jer su u pitanju kilometri prostora - kaže direktor Medija centra „Železnice“ Nenad Stanisavljević.

Đorđe Mitić

Patike su gorele dok su skidane sa Đorđa | Foto: Konstantin Kamenov

Poslednji komentari
  • gracijela Vreme: 23.04.2013 08:47h

    ovo je jedan veliki uyas

  • dragana Vreme: 23.04.2013 08:55h

    Milo malo dete,neka te Bog vrati tvojim najmilijima sto pre!

  • mali decak Vreme: 15.07.2013 13:48h

    Pocivaj u miru.Djordje

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP