Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAJMLAĐI DILER U NIŠU!

Dečak od 14 godina dilovao ispred vrtića!

Autor: Blic.rs | 22.11.2013 - 19:20:00h | Komentara: 0

Najmlađi diler droge u Nišu D.D. (14) uhapšen je prekjuče u blizini vrtića „Vilin grad” u Ulici Đorđa Stamenkovića u naselju Čalije, a pokušao je da proda šest paketića marihuane.

Ubrzo, policija je otkrila da je u dilerskoj grupi i dečakov dve godine stariji brat S.D. i drug N.M. (15), koji su preprodavali narkotike za Aleksandra K. (20) iz Niša. Od četvorice uhapšenih policija je zaplenila ukupno 77 grama. Posle šokantne akcije, policajce su iznenadile i izjave dečaka posle privođenja.

Maloletni D. D. uhapšen ispred vrtića „Vilin grad“ u ulici Đorđa Stamenkovića u niškom naselju Čalije

Maloletni D. D. uhapšen ispred vrtića „Vilin grad“ u ulici Đorđa Stamenkovića u niškom naselju Čalije | Foto: Kostadin Kamenov

 - Prodavao sam drogu jer mi je trebao novac, morao sam da ga imam za proslavu Nove godine - izjavio je u policiji najmlađi diler D.D, koji je sa trojicom saradnika dobio krivičnu prijavu za trgovinu drogom.


Dilera D.D. patrola je oko 15 sati zaustavila kod vrtića jer se čudno ponašao kada ih je ugledao.
- Dečak je pokušao da nešto smota u pantalone. Policajci su ga zaustavili, pretresli i pronašli šest paketića marihuane u aluminijumskoj foliji. Priveden je, a zatim su u stanici policije završili i njegov brat S.D. i drug N.M, kao i Aleksandar K. - navodi naš sagovornik.
Nakon privođenja, maloletnici su saslušani u prisustvu roditelja. Zbog godina starosti odmah su i pušteni da se brane sa slobode, tako da će krivičnu prijavu dobiti u redovnom postupku.

Od maloletnih preprodavaca i njihovog šefa zaplenjeno 77 grama droge

Od maloletnih preprodavaca i njihovog šefa zaplenjeno 77 grama droge

 Da je droga ušla u škole u Nišu i da je čak i osnovci konzumiraju, sumnje je potvrdilo i nedavno istraživanje niškog Doma zdravlja. U njihovom istraživanju je učestvovalo i 3.500 učenika osnovnih i srednjih škola.


U anonimnoj anketi 133 učenika su priznala da su probali ili konzumirali marihuanu, njih 30 se poverilo da konuzimira ekstazi, 20 heroin, a čak 23 kokain. Posebno je uznemirujući podatak da je petina anketiranih “osmaka” istakla da njihovi vršnjaci lako stupaju u kontakt sa dilerima.
U anketi je čak polovina učenika srednjih škola navela da nema problema da pronađe vršnjaka od kojeg može da kupi marihuanu, ekstazi ili neku drugu vrstu narkotika.

Vođa navijača

Najmlađi niški diler D.D. je prošle godine promenio osnovnu školu zbog problematičnog ponašanja. S druge strane, protiv njegovog brata vodi se krivični postupak zbog sumnje da je sa dvojicom drugova iz osnovne škole ukrao knjige vredne 90.000 dinara.
- D.D. je kao vođa navijača u školi stalno izazivao tuče, pa je sa njegovom majkom dogovoreno da promeni sredinu - kažu u dečakovoj matičnoj školi. 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP