Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MALIŠAN IZ VALJEVA TEŠKO POVREĐEN

Dečak pao sa šestog sprata, komšija policajac ga spasao

Autor: P. Vujanac | 23.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Samo nekoliko minuta, koliko je petogodišnjak i Valjeva ostao sam, bilo je dovoljno za nesreću! Mališan A. J. pao je sa terase stana na šestom spratu u Naselju oslobodilaca Valjeva. Teško povređen, dečak je transportovan u Beograd, gde mu je pružena pomoć.

„Tu je pao, našli smo ga na boku“: Komšija  Predrag Milovanović

„Tu je pao, našli smo ga na boku“: Komšija Predrag Milovanović | Foto: Predrag Vujanac

Dečaka koji je sa visine od oko 20 metara pao na metalnu rešetku ispred ulaza broj 13 stambene zgrade u tom naselju prvi je video policajac Predrag Milovanović, ispred čijeg prozora se desila ova nesreća.


- Bilo je oko 7.55, prozor je bio otvoren na kip i čuo sam jak, tup udarac, a potom i ženske glasove kako usplahireno viču: „Dete, dete!“. Istrčao sam iz stana sa ključevima od automobila i mobilnim telefonom i na rešetki ispred glavnog ulaza u zgradu na boku video dečje telo.
Prepoznao sam da je u pitanju mlađi sin komšije sa šestog sprata. U tom trenutku, pred zgradom se pojavila i dečakova majka, koja je verovatno odvela starijeg sina u školu, dva radnika SBB-a, čija se poslovnica nalazi preko puta našeg ulaza, i komšinica iz prizemlja koja radi u bolnici. Ona je detetu napipala slab puls, a ja sam mu otvorio usta i izvukao jezik kako bi moglo da diše. Hitna pomoć je ubrzo stigla, imobilisali su mališana i odvezli ga - priča Milovanović, pokazujući mesto gde je pao A. J.

Dečak je na nekoliko minuta  ostao sam jer je majka  starijeg sina odvela  u školu

Dečak je na nekoliko minuta ostao sam jer je majka starijeg sina odvela u školu | Foto: Predrag Vujanac


U urgentnom centru Opšte bolnice dečaku su dijagnostikovali hematotoraks i traumu kičmenih pršljenova i leve lopatice i on je u stabilnom i svesnom stanju hitno transportovan za Beograd.

- Kod deteta, pošto smo uradili skener, nema naznaka povreda unutrašnjih organa trbuha, ali postoji izliv krvi u plućima, koji je uspešno rešen, tako da je dečak stavljen tubus i hitno je poslat u Beograd - kaže dečji hirurg dr Valentino Vesić, koji je u Valjevu zbrinuo A. J.

Stan u kojem kao podstanari žive roditelji A. J. nalazi se u potkrovlju ulaza broj 13. Terasa od betonskih ploča, koja gleda na centar Naselja oslobodilaca, niža je od terasa na ostalim spratovima, ali zasad nije poznato da li se mališan samo nagnuo i prevrnuo preko nje ili je do pada došlo tako što se popeo na nešto, a potom izgubio oslonac i pao pred zgradu.

Kako saznajemo, otac dečaka, zaposlen u „Gorenju“, potvrdio je da je njegov mlađi sin u trenutku pada bio sam u stanu, pošto se on nalazio na svom radnom mestu, dok je majka, medicinska sestra u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, starije dete odvela u školu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP