Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IZBEGNUTA TRAGEDIJA U SELU VELIKI IZVOR KOD ZAJEČARA

Dečak preživeo udar od 6.000 volti!

Autor: S. Božinović | 17.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

U zaječarskom selu Veliki Izvor juče je umalo došlo do tragedije kada se N. V. (11), učenik šestog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“, popeo se na trafostanicu i dotakao žicu prve faze visokog napona, usled čega mu je kroz telo prošla struja od 6.000 volti!

Učenik šestog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“  N. V. (11) popeo se na  trafostanicu i dotakao žicu  prve faze visokog napona

Učenik šestog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ N. V. (11) popeo se na trafostanicu i dotakao žicu prve faze visokog napona | Foto: Suzana Božinović

Pravim čudom je preživeo i prošao sa opekotinama drugog stepena na obe ruke i jednoj butini. Iz zaječarske bolnice prebačen je u dečiju nišku kliniku, i nalazi se van životne opasnosti.


Struja mogla da ga srpži!


Kako kažu zaposleni u „Elektrodistribuciji“, N. V. preživeo je pravim čudom. Imao je sreću da ga je udar odmah odbacio, kao i to što se nije uhvatio za obe žice.
- Snaga od 10.000 volti, koliko ima ova trafostanica, proizvodi temperature od 25.000 stepeni. Struja je mogla bukvalno da ga sprži u deliću sekunde - kažu zaposleni.

- N. V. je juče sa drugovima slavio kraj školske godine i završetak četvrtog razreda. Sa njima su bili i roditelji, ali su kasnije otišli kući. Onda je nekoliko dečaka, zajedno sa N. V. otišlo na obližnju poljanu gde se nalazi trafostanica jačine 10.000 volti, koja strujom snabdeva selo - kaže jedan meštanin.
Dečaci su se zaigrali, a N. V. se popeo na trafostanicu, visoku skoro četiri metra.

- Najednom se začuo strahovit prasak! Celo selo je ostalo bez struje jer je izbacila sklopka osigurača. Dečak je jednom rukom dotakao žicu visokog napona od 6.000 volti, a struja ga je odbacila na zemlju koja je, narodski rečeno, „upila struju“ iz njegovog tela i spasila mu život - kaže komšija ovog dečaka.

Dečakovi roditelji nisu znali šta se dešava, samo su primetili da je nestala struja. Otac je otišao do komšinice i pitao je da li je i kod nje ista situacija. U tom trenutku su ga pozvali iz škole i kazali mu da hitno dođe jer je njegovog sina udarila struja. On se brzo odvezao kolima do škole, gde je zatekao ekipu Hitne pomoći koja je povređenog dečaka odmah prebacila u zaječarsku bolnicu.

- Dečak je primljen sa opekotinama drugog stepena na butini i na obe ruke. Nakon ukazane prve pomoći prebačen je u Niš i njegovo stanje je dobro - kazao je dr Stanislav Tadić, direktor ZC Zaječar.

Iako stub nije obezbeđen, na vrhu se nalaze gvozdeni šiljci koji onemogućavaju da se ljudi popnu do opasnih strujnih žica. Pretpostavlja se da se dečak nekako provukao. Nadležni iz „Elektrodistribucije“ potvrđuju da oko stuba nema bezbednog objekta, ali da se ovako nešto do sada nije dogodilo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP