Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAŠNO

Dečak se u vrtiću ubo na
iglu narkomanskog šprica!

Autor: N.G. | 30.10.2012 - 10:28:00h | Komentara: 3

Četvorogodišnji dečak S.L. ubo se na špric u dvorištu vrtića “Lipa” na Dorćolu.

Nesrećni dečak sa porodicom

Nesrećni dečak sa porodicom | Foto: Nebojša Marković

Ozleda se desila u trenutku kada se dete igralo sa vršnjacima slučajno naletelo na upotrebljen narkomanski špric i ubolo se na iglu.

Dečaku je sanirana rana na dlanu leve ruke, a špric je poslat na analizu, koja je na svu sreću otkrila da na igli nije bilo zaraznih bolesti.
-Vaspitačica nas je pozvala u petak i obavestila nas da se naš sin povredio. Bili smo u šoku kada smo stigli u vrtić, jer su mu jakna i majica bili umrljani krvlju, a na ruci se video modar trag od uboda. Odmah smo ga odveli u dom zdarvlja, gde su mu kao meru prevencije dali antibiotik i uput za toksikološku analizu krvi iz šprica na VMA – rekla je majka povređenog dečaka, i dodala da su ih sa Vojno medicinske akademije uputili na privatnu kliniku jer, kako su rekli oni ne vrše takve analize.

S.L. će najverovatnije biti dobro

S.L. će najverovatnije biti dobro | Foto: Nebojša Marković

- Svi su bili jezivo neljubazni, činilo nam se kao da niko ne shvata ozbiljnost situacije. Taj dan smo prošli kroz četiri klinike dok nam konačno nisu izašli u susret u jednoj od privatnih laboratorija, a uveče smo dobili rezultate koji su na sreću bili negativni – otkrila je nesrećna žena.
Iako su prvi testovi bili negativni, drama ove porodice nije završena. Majka će još devet meseci dečaka morati da vodi na redovne kontrole krvi, kako bi se, zbog perioda inkubacije, odbacila svaka mogućnost zaraženosti virusima.
 
Poslednji komentari
  • Saška Vreme: 30.10.2012 10:54h

    Želim vam svu sreću ovog sveta i snagu da izdržite jer smo u sličnoj situaciji bili i mi...i dan danas je to problem jer su mnogi vrtići i parkovi nezaštićeni i jednostavno ili se pouzdati u Boga ili biti paranoičan i tako vaspitavati decu!!!!!!!Moj dan počinje sa NEMOJ,NESMEŠ,a gde god da sam uvek je PAZI!!!!!!!!

  • amer Vreme: 30.10.2012 12:20h

    trebalo bi tuziti vrtic i upravu tog vrtica za nemar, zato u srbiji nista ne funkcionise jer niko nije odgovoran za nnista i niko nista ne zna, vma ne vrsi analizu toksikologije? pa to je ginisovu knjigu smejurije, ako srbija udje u EU to ce biti samo preko veze jer po nicemu se ne kvalifikuje za ulazak u evropu,u srbiji vlada bolest koja se zove: nemar,lenjost,bezboznost,brezobraznost, sebicnost,

  • marina Vreme: 31.10.2012 12:40h

    kako se cisti vrtic,tako mora da se cisti i dvoriste vrtica..nije mi jasno kako je ovo moglo da se dogodi...i kako nas zdravstveni sistem ne fungcionise uopste...uzas..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP