Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OČEVICI O NESREĆI U KOJOJ JE STRADAO S. Č. (12) IZ NIŠA

Dečak u igri prerezao sebi vrat!

Autor: B. Janačković | 04.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Nišlije su zanemele nakon vesti o tragičnoj pogibiji S. Č. (12), učenika 5. razreda OŠ „Sveti Sava“ u Nišu, koji se u toku igre posekao na staklo sa ulaznih vrata zgrade u Elektronskoj ulici 1 i iskrvario do smrti.

Tragovi krvi na vratima gde je nastradao S. Č.

Tragovi krvi na vratima gde je nastradao S. Č. | Foto: Branko Janačković

Tragedija se dogodila prekjuče oko 18.40, u toku bezazlene igre četvorice dečaka. Po rečima očevidaca, dečak je, jureći se sa drugom, utrčao u ulaz, gde su ga u glavu udarila unutrašnja vrata, a staklo sa njih preseklo mu je vratnu arteriju (karotidu) i nanelo mu fatalne povrede.


Deca vrištala


Iste večeri, vest o stradanju dečaka brzo se raširila, pa su pred zgradu u Elektronskoj ulici počeli da stižu njegovi drugovi i drugarice iz OŠ „Sveti Sava“. Devojčice su vršištale i plakale.
- Ne mogu da verujem da je umro. Malopre sam ga videla. Da li neko zna šta se desilo - zapomagali su učenici pred ulazom zgrade.

- Dečak je izašao iz ulaza zgrade sav krvav. Rekao je da se posekao. Onda je sam video da mu iz vrata lipti krv. Počeo je da krklja, pa sam ga spustio na zemlju kako bih mu pružio pomoć. Pritrčali su ljudi, doneli su peškire.

Imao je veliku ranu od oko tri centimetra sa desne strane vrata. Pokušao sam da zaustavim krv. Svako bi učinio isto što i ja - seća se dramatičnih trenutaka Vladimir Đukić, koji je prvi priskočio u pomoć dečaku. Dečak nije živeo u zgradi u kojoj je stradao, već se samo sa drugovima tu igrao.


- Čula sam tresak i izašla na terasu, videla sam dečaka u krvi kako leži na pločniku. Kada je došla Hitna pomoć, bio je živ, ali smo posle čuli da je preminuo. Od tada plačem - kaže jedna komšinica iz zgrade.
U porodici nastradalog dečaka muk, tuga i neverica...

 
- Desila se nesreća u toku dečje igre i ne bih želeo više o tome - smogao je snage da prozbori dečakov otac Žarko. U zgradi u ulici Branka Krsmanovića, gde je živeo nastradali dečak, svi imaju samo reči hvale o njemu.

-To je divna porodica. Sava je bio jedinac, ali je plenio nesebičnošću. On je bio omiljen u društvu i dete za primer. Bio je simbol našeg dvorišta, fascinantno dete. Roditelji su mu divni ljudi. Majka je fizijatar u Kliničkom centru, a otac građevinski inženjer, radi privatno. Njegova majka je od te večeri u potpunom šoku, nikoga ne prepoznaje jer su izgubili sina jedinca na koga su čekali 10 godina - pričaju komšije.

Prvi priskočio  u pomoć: Vladimir Đukić

Prvi priskočio u pomoć: Vladimir Đukić | Foto: Branko Janačković


Šokirani stanari kažu da bi tragedija bila izbegnuta da postoji zakonska obaveza da ulazi zgrada imaju armirana ili kaljena stakla, koja se ne mogu tako lako slomiti.
Direktorka škole Radmila Ivković kaže da su đaci teško podneli vest o tragediji.

- S. Č. je bio odličan đak i u svemu primerno dete. Ovo je nezapamćena tragedija, sada će nam prvi zadatak biti da smirimo decu, zbog čega će hitno zasedati tim za krizne situacije. Mnogi roditelji su tražili pomoć od razredne kako da saopšte deci šta se desilo jer su neka načula, a neka nisu znala da je preminuo - kaže direktorka.
S. Č. će biti sahranjen danas na Novom groblju u Nišu.

Smrt izbegao brat Vuka Stoiljkovića!


Dečak, koji je sa nastradalim S.Č. bio u ulazu kada se polomilo staklo vrata, rođeni je brat Vuka Stoiljkovića, mladića koji je prošle godine brutalno izboden na smrt u Parku Svetog Save. On je zadobio samo lakšu posekotinu ruke i posle ukazane pomoći pušten je kući.

Poslednji komentari
  • Ccccc... Vreme: 04.06.2015 14:18h

    Da li uvek treba nesto da nam se dogodi, pa tek onda da preduzmemo nesto i naucimo lekciju. Da li ce se sada zameniti staklo na ovim vratima, hoce!!

  • osmantus Vreme: 05.06.2015 00:24h

    strasno.....da ne poverujes

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP