Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UTVRĐEN UZROK SMRTI BOGDANA CVEJIĆA (10)

Dečak umro od moždanog udara

Autor: Enis Sadiku | 18.03.2014 - 08:50:00h | Komentara: 6

„Moj Bogdan je preminuo usled moždanog udara. Sve vreme sam ispred vrata na Vojnomedicinskoj akadamiji čekao da se obdukcija završi. Profeser i patolog koji su radili obdukciju potvrdili su moje sumnje i saopštili mi da je mom sinu pukao kapilar u glavi i dobio je izliv krvi u mozak”, rekao je kroz plač za “Alo!” Dalibor Cvejić, otac dečaka koji je 14. marta preminuo nakon što mu je na velikom odmoru pozlilo u dvorištu Osnovne škole “Ćirilo i Metodije” u Učiteljskom naselju u Beogradu.

U hodniku škole  stoji Bogdanova slika

U hodniku škole stoji Bogdanova slika | Foto: Miloš Perić

Dalibor, koji u Italiji radi kao specijalista urgentne medicine, kaže da su mu lekari rekli da je njegov sin imao zdravo srce, pluća i ostale organe.


- Moj sin, moja zverina, nikad u životu nije popio “koka-kolu”, a plivanjem je počeo da se bavi sa tri godine. Bio je višestruko nadareno dete, a sada organizujem njegovu sahranu. Biće sahranjen na groblju u Malom Mokrom Lugu, u blizine svog deke, s kojim je igrao šah - rekao nam je dečakov otac.

Dalibor sa sinom Bogdanom

Dalibor sa sinom Bogdanom


“Još uvek smo u šoku. Nakon dobijenih rezultata obdukcije, otišao sam do manastira Rakovica, gde mi je sin kršten. Tamo sam mu upalio sveću, a sad moram da biram garderobu i da idem da obučem moje čedo. Svi smo i dalje u šoku, a pogotovo ćerkica, koja još ne zna da joj je brat umro. Ona grli njegove pehare, leže u njegov krevet i stalno pita kada će joj se bata vratiti iz bolnice. U vezi s njom imamo podršku školskog psihologa i smernice kako da joj sve to saopštimo. Bili su Bogdanovi treneri iz Vaterpolo kluba Partizan i ona im je obećala da će početi da trenira vaterepolo”, zadržavajući suze ispričao je Dalibor Cvejić.

Bogdan Cvejić, koji je 25. aprila trebalo da napuni 10 godina, biće sahranjen danas, u 10 sati, na groblju u Malom Mokrom Lugu. Porodica će od 10 sati primati saučešće, a opelo počinje u 10.30. Učenici škole “Ćirilo i Metodije”, koju je pohađao dečak, danas neće imati nastavu, već će deca koja to budu želela u pratnji roditelja moći da se oproste od svog druga. Bogdanovi drugari iz škole su se juče upisali u knjigu žalosti, a dečjim rukopisima ostale su, imeđu ostalog, zapisane rečenice: “Bio si najbolji!”, “Neka te anđeli čuvaju”, “Bio si dete za primer, uvek ćemo te voleti”, “Dragi Bogdane, još ne mogu da poverujem u ovo. Jako mi je žao što se ovo desilo”, “Bogdane, uvek ću te pamtiti kao dečaka sa osmehom na licu. Nadam se da ćeš otići na neko bolje mesto”.

Školski čas počeli minutom ćutanja


Prvi čas u trećem razredu u školi “Ćirilo i Metodije” juče je počeo minutom ćutanja, zatim je pročitano saopštenje o smrti malog Bogdana, a nastavio se razgovorom sa decom, jer su uznemirena.
- Nakon časova ići ćemo kod roditelja da im vratimo Bogdanove stvari, ostala je vežbanka jer je tog dana radio pismeni i njegov ranac - kaže Manuela Ilić, direktorka škole “Ćirilo i Metodije”.

Poslednji komentari
  • ema Vreme: 18.03.2014 07:59h

    Strasno, strasno, strasno....

  • Tuga do neba Vreme: 18.03.2014 09:55h

    Strasno i tragicno .. Zao mi je .. Uzasno mi je zao .. Neka te andjeli na nebu cuvaju milo i drago dete !

  • kraljevo Vreme: 18.03.2014 11:32h

    Zlato moje,pocivaj u miru.

  • zeljka Vreme: 18.03.2014 13:04h

    iskreno saucesce!

  • Ivana Vreme: 18.03.2014 14:48h

    POČIVAJ U MIRU ANDJELE :(

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP