Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEBRIGA SOCIJALNIH SLUŽBI ZA ŠTIĆENIKA OD PET GODINA

Dečaku pekli ruke i noge, posle 10 dana mu polomili ruku!

Autor: Blic | 24.09.2013 - 12:18:00h | Komentara: 0

Dečak star oko pet godina, štićenik Centra za socijalni rad Novog Sada, dva puta za deset dana primljen je u Urgentni centar u Beogradu sa teškim povredama, opekotinama na rukama i nogama koje su mu najverovatnije nanete namerno, polomljenom nadlakticom i nagnječenom slezinom. Kako se to desilo, u Centru za socijalni rad Novog Sada nisu želeli da objasne.

Novi Sad,  Sigurna Dečija kuća / Foto: Robert Getel

Novi Sad, Sigurna Dečija kuća / Foto: Robert Getel

Kako Blic nezvanično saznaje, dečak je prvo primljen u Urgentnom centru 25. avgusta, a potom 5. septembra. Iako je dete već jednom prebijeno, socijalne službe i policija su zakazali u sprečavanju da ponovo završi u bolnici.
Prema nezvaničnim saznanjima, dečak je nestao iz Prihvatilišta Centra za socijalni rad u Novom Sadu 27. jula. Nepoznata muška osoba dovela ga je 5. septembra do Centra za zaštitu dece i odojčadi u Zvečanskoj ulici u Beogradu. Dečak je bio vidno povređen.
- Pregledali smo ga i odmah odveli u Institut za majku i dete. Posle pregleda je upućen u Urgentni centar, a odatle u Univerzitetsku dečju bolnicu u Tiršovoj, gde je i zbrinut. O svemu smo obavestili policiju i kolege u Centru za socijalni rad Novog Sada čiji je i bio štićenik. Šta se događalo u međuvremenu, kako je nastradao, a imao je ozbiljne povrede, ne znamo - kaže Mila Vuković, rukovodilac Stacionara Centra u Zvečanskoj.

Novi Sad,  Sigurna Dečija kuća / Foto: Robert Getel

Sigurna Dečija kuća / Foto: Robert Getel

Sa Instituta za majku i dete petogodišnjak je upućen u Urgentni centar, gde su mu konstatovani prelom nadlaktice i napukla slezina. Odatle je radi operacije prebačen u kliniku u Tiršovoj.


Prilikom pregleda u Urgentnom centru tog 5. septembra ustanovljeno je da je dečak desetak dana ranije, 25. avgusta, takođe bio primljen u toj ustanovi. Tada je na telu imao vidljive podlive, očigledno od batina, i opekotine na rukama i tabanima, najverovatnije od topljene plastike.


Prilikom tog prvog prijema u Urgentnom centru 25. avgusta pretpostavlja se da je pratilac dao lažne podatke o detetu.


- Bilo je planirano da bude operisan, ali se kod dece dešava da se organi oporave sami od sebe, što je i kod njega bio slučaj, tako da je prošao bez operacije. Kada se potpuno oporavio, 17. septembra smo ga otpustili iz bolnice i predali nadležnom Centru za socijalni rad Novog Sada, čiji je i bio štićenik - kaže dr Zoran Radojičić, direktor Klinike u Tiršovoj.

Iako su nam tokom jučerašnjeg dana bili najavljeni odgovori iz Centra za socijalni rad u Novom Sadu, na kraju nam je rečeno da je odlučeno da izjavu o ovom slučaju ipak neće davati.

Novi Sad,  Sigurna Dečija kuća / Foto: Robert Getel

Sigurna Dečija kuća neće da daje izjave povodom ovog slučaja / Foto: Robert Getel

Tako bez odgovora ostaje pitanje šta se sa dečakom dešavalo od tog 27. jula, kada je, kako kažu, pobegao iz Prihvatilišta, kao i da li je od 17. septembra, kada je otpušten iz bolnice u Tiršovoj, vraćen u Prihvatilište.


Nejasno je i kuda je otišao posle prvog pregleda u Urgentnom centru i zašto se već tada nije reagovalo na činjenicu da je petogodišnji dečak pretučen, već se došlo u situaciju da dete ponovo bude brutalno prebijeno.


Policija je, kako nezvanično saznajemo, obavila razgovor sa muškom osobom koja je dečaka dovela do Centra u Zvečanskoj, ali nije poznato da li je istraga pokazala ko je dete zlostavljao.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP