Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ORGANIZOVANI KRIMINAL

Delibašić osumnjičen i zbog ubistva Nikole Bojovića!

Autor: Tanjug | 19.06.2014 - 14:00:00h | Komentara: 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal predožilo je sudu da odredi pritvor Milošu Delibašiću (30) osumnjičenom za učešće u ubistvu Nikole Bojovića 30. aprila prošle godine u centru Beograda, kao i Miloša Vidakovića (28) 2. jula u Budvi prošle godine.

Privođenje Miloša Delibašića u Podgorici

Privođenje Miloša Delibašića u Podgorici

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je Tanjugu da je nakon završenog saslušanja tužilaštvo predložilo da se Delibašiću odredi pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i dva krivična dela teško ubistvo.

Radisavljević je dodao da je Delibašić u tužilaštvu saslušan u prisustvu branioca po službenoj dužnosti.

O predlogu za odre]ivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Specijalnog suda, nakon što saslsusa Delibašića povodom okolnosti odre]ivanja pritvora, dodao je Radisavljević.

Postupak za ubistvo Vidakovića vodi se pošto su pravosudni organi Crne Gore ustupili krivično gonjenje srpskom tužilaštvu za organizovani kriminal, a istraga će biti sprovedena i zbog ubistva rodjenog brata Luke Bojovića, koji se takodje sumnjiči da je preuzeo vodjstvo "zemunskog klana"2003. godine i naložio više ubistava i pokušaja ubistava.

Bojović je u ekstradicionom pritvoru u Španiji i čeka izručenje Srbiji, gde mu se za sad sudi u odstustvu.

Osam dana nakon ubistva Vidakovića u Budvi 24. jula 2013. po poternici Srbije uhapšeni su crnogorski državljani Slobodan Šaranović i Ratko Koljenić zbog sumnje da su par meseci ranije organizovali ubistvo Nikole Bojovića, roenog brata Luke Bojovića, koji se sumnjiči za više ubistava.

Sumnja se da je povod za ubistvo Nikole Bojovića navodna osveta Slobodana aranovića, čiji je brat Branislav ubijen u oktobru 2009. u Beogradu.

Prošle godine crnogorska policija podnela je provit Miloa Vojnovica (26), Slavie Novakovica (33) krivicnu prijavu viem dravnom tuiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su ubili Vidakovića, a protiv Miloa Delibaića (29) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teko ubistvo pomaganjem.
Delibašić je u martu izručen Srbiji iz Crne Gore zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu učešća u pljački zalatare Izrael dajmond centar", u Kolarčevoj ulici u Beogradu, ali je u aprilu puten iz pritvora, pošto ga je sud oslobodo optužbi zbog nedostatka dokaza.
Pljačka zlatare Izrael dajmond centar" u Kolarčevoj odigrala se juna 2008. godine, kada je odnet nakit ukupne vrednosti preko 3.3 miliona evra, koji nikada nije pronadjen.

Kao organizatori ove pljačke na 10 i sedam i po godina zatvora pravosnažno su osudjeni Slaviša Novaković i Goran Bojanić, dok je, zbog nedostatka dokaza tada optubi osloboden Milo Vojnović.

Delibašić je uhapšen u Budvi 16. jula. Zbog nedozvoljenog držanja oružja koje su crnogosrki policajci pronašli kod njega prilikom hapšenja u Osnovnom sudu u Kotoru je osudjen na tri meseca zatvora u septembru prošle godine.

Štampani mediji su danas preneli da je Delibašić 6. juna u policiji ispitan na okolnosti ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ševa (29), kao i da li ima nekih saznanja o ubistvu Radeta Rakonjca, nekadašnjeg Arkanovog telohranitelja.

Posle ispitivanja i odbijanja da se poligrafski testira bio je puten je na slobodu, do jučerašnjeg hapšenja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP