Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U DEČJU BOLNICU U TIRŠOVOJ PRIMLJENA DEVOJČICA V. I. (4)

Dete predozirala
lekovima za smirenje
jer je bilo živahno!

Autor: Jelena Paunović | 06.08.2013 - 14:57:00h | Komentara: 0

U Dečju bolnicu u Tiršovoj ulici u Beogradu primljena je devojčica V. I. (4) iz Paraćina, koju je majka J. I. (37) predozirala lekovima za smirenje, saznaje „Alo!“. Slučaj je prijavljen beogradskoj policiji, a nesavesna majka je prevezena u psihijatrijsku bolnicu „Dr Laza Lazarević“, dok se lekari bore za život devojčice.

Devojčica

Zabrana

 

Majka devojčice J. I. mesecima kljukala lekovima za smirenje svoju ćerkicu jer joj je smetala njena živahnost. Utvrđeno je da je majka psihijatrijski bolesnik, a da je detetu davala svoje tablete

Prema našim saznanjima, dete je u teškom stanju primljeno u Kliniku u Tiršovoj ulici. Devojčici je pozlilo u kući u Paraćinu i u pratnji svoje majke dovezena je u bolnicu.


- Posle nekoliko dana, lekarske analize su pokazale da je devojčica pila lekove za smirenje. Daljom istragom je utvrđeno da je majka V. I., inače psihički bolesnik, ćerku smirivala svojim lekovima. Ispostavilo se da zbog svoje bolesti nije mogla da podnese živahno dete, koje je uspavljivala. Međutim, u jednom trenutku, detetu je od prevelike doze lekova pozlilo. Majka je devojčicu odvela u bolnicu u Paraćinu, ali zbog lošeg stanja deteta su vozilom Hitne pomoći hitno prevezene u Beograd - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Istragom treba da bude
utvrđeno koliko je meseci
majka trovala devojčicu

Skoro dve nedelje su trajala ispitivanja i tek kada su završene sve analize, lekari su ustanovili da je dete dobijalo velike doze lekova za smirenje. Tada je obaveštena i policija, a majka je završila u psihijatriskoj bolnici „Dr Laza Lazarević“. Prema nezvaničnim informacijama, lekari u bolnici u Tiršovoj ulici čekaju nove analize, koje će moći da pokažu koliko je meseci devojčica smirivana lekovima. Po svemu sudeći, to su bili sedativi koji su prepisani majci, ali ona ih je koristila za „smirivanje“ svoje devojčice, koja je po prirodi živahno dete.


- Ovaj slučaj biće prosleđen i policiji u Paraćinu, koja će obaviti razgovor sa porodicom majke J. I. Ono što je svakako još nejasno jeste kako niko od rođaka i prijatelja ove nesavesne majke ništa nije primetio - dodaje naš sagovornik.
Više detalja o ovom slučaju iz Klinike u Tiršovoj nismo uspeli da dobijemo jer se radi o detetu koje se trenutno nalazi samo u bolnici.

Majka u teškom stanju!

Kako „Alo!“ saznaje, policija je pokušala da razgovara sa majkom devojčice J. I. (37) o tome kako je dete popilo toliko lekova za smirenje.
- S obzirom na to da je i ona u teškom stanju, sa njom nikakav ozbiljan razgovor nije bio moguć. Čeka se da se njeno stanje poboljša da bi je policija saslušala - dodaje naš sagovornik.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP