Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRVOSTEPENA PRESUDA

Devet godina za saobraćajku
u kojoj su nastradale dve devojčice!

Autor: Ljubiša Mitić | 31.07.2013 - 16:43:00h | Komentara: 2

Viši sud u Prokuplju kojim je predsedavao sudija Mališa Stojanović, osudio je Stevana Dimića (19) iz Kuršumlije na devet godina zatvora zbog krivičnog dela ugrožavanja teške bezbednosti u saobraćaju sa smrtnim ishodom.

Tamara i Zvezdana, Prokuplje

Tamara i Zvezdana, majke nastrdalih devojčica | Foto: Ljubiša Mitić

Presuda nije pravosnažna i osuđeni u zakonskom roku ima pravo žalbe. Kako stoji u presudi, sud je nedvosmisleno utvrdio da je mladić vozio u trenutku nesreće brzinom od blizu 200 kilometara na sat odnosno brzinom devet puta većom od dozvoljene, kao i da je imao između 0, 5 i 0,6 promila alkohola u krvi.

Dimić je sredinom avgusta 2011. godine izazvao saobraćajnu nesreću, kada je usled neprilagođene brzine stanju puta izgubio kontrolu nad vozilom marke “BMW”, prešao u suprotnu traku kolovoza i sleteo s puta na kosinu. Tom prilikom se vozilo više puta okrenulo i zaustavilo na krovu.
Pored Tamare (16) iz Ćuprije koja je preminula na lice mesta i Ivane (19) iz Kuršumlije koja je usled zadobijenih povreda preminula šest dana nakon nesreće u autu su bili i Ivanina rođena sestra Jovana (18) , njihova sestra od tetke Katarina Marović (18) iz Beograda i njihov drug Dušan Jovanović (22) iz Kuršumlije.
Dragana Milosavljević, majka devetnaestogodišnje Ivane kaže da ni jedna kazna ne može da vrati živote nastradalih devojčica, ali da je što se suda tiče zadovoljna presudom.
– Sud je korektno uradio svoj posao, ali našu decu niko ne može da vrati. Smatram da je presudom donekle ispoštovan zakon, međutim kolika god kazna bila, naša tuga i žalost će biti večna – ističe nesrećna majka.
Porodice nastradalih devojčica ipak naglašavaju da su nezadovoljni u delu presude koji se odnosi na zabranu Stevana Dinića na upravljanje motornim vozilom.
– On je praktično ubica na putu, a sud mu je zabranio upravljanje motornim vozilom na period od pet godina. To praktično znači da će ponovo nesmetano da vozi kada osluži zatvorsku kaznu – ističe Zvezdana, majka druge devojčice koja je nastradala.
Inače, prema podacima do kojih smo došli, Stevan je pre tragične saobraćajne nezgode imao 11 prekršaja za vožnju bez dozvole i brzu i nesavesnu vožnju.
Iako je direktni krivac za smrt dva mlada života on do danas ni dana nije proveo u pritvoru.

Dragan Lakićević

Dragan Lakićević, ujak jedne od nastradalih devojčica | Foto: Ljubiša Mitić

- Mladić koji je praktično uništio naše porodice, slobodno se šeta Kuršumlijom kao da se ništa nije desilo. Svakodnevno ga viđamo na ulici kako vozi džip i motor, a otac mu je otvorio taksi službu, pa ponekad smo ga viđali da taksira – kaže Dragan Lakićević, ujak jedne od nastradalih devojčica.

Zaprećena kazna za delo koje se Dimiću stavlja na teret je od 2 do 12 godina zatvora, a on će na slobodi provesti do pravosnažnosti presude.
Poslednji komentari
  • NN Vreme: 01.08.2013 10:07h

    Taman ima vremena da još neko strada i da još neka porodica bude zavijena u crno. Tatin sin uživa i uživaće.

  • KG Vreme: 29.09.2013 13:37h

    pa neka uziva u celiji koliko mu volja!! ubica...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP