Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UŽAS U ALEKSINCU!

Devojčica (14) im donela "poklon za 8. mart", pa ih isprskala kiselinom!

Autor: Branko Janačković | 07.03.2015 - 12:08:00h | Komentara: 1

Četrnaestogodišnja devojčica isprskala je jednog policajca i radnicu Centra za socijalni rad u Aleksincu tečnošću za koju se sumnja da je sona kiselina. Incident se desio juče oko 9.30 u prostorijama aleksinačkog Centra za socijalni rad, a kako saznajemo ni policajac ni radnica, samo uz dosta sreće, nisu dobili ozbiljnije povrede.

Povređeni, pukom srećom, nisu  zadobili ozbiljnije opekotine:  Centar za socijalni rad

Povređeni, pukom srećom, nisu zadobili ozbiljnije opekotine: Centar za socijalni rad

Prema prvim informacijama reč je o devojčici sa psihičkim smetnjama i promenama u ponašanju koja je došla Centar i započela raspravu sa jednom od radnica nezadovoljna njihovim radom.


„Sledeći put biću još gora”


“Donela sam ti poklon za 8. mart koji nećeš da vidiš, ali ćeš moći da ga osetiš na koži”, ovim rečima se obratila 14-godišnja devojčica radnicima Centra za socijalni rad u Aleksincu nakon čega su oni pozvali policiju. Očevici kažu da je, nakon što je prisutne poprskala kiselinom, poručila da “ovo nije ništa” i da će “sledeći put biti dva puta gora”.

- Devojčica je naš korisnik, kao i njena majka koja prima socijalnu pomoć i naknadu za tuđu negu i pomoć. Tražila je da priča sa voditeljem slučaja, pa smo pozvali ceo tim koji radi na tom predmetu. Sve vreme je bila verbalno agresivna, osetilo se da će doći do incidenta jer je dosta fizički jaka, pa smo pozvali policiju.
Stalno je pominjala da je donela neki „poklon za 8. mart“. Kada su došla dva policajca, hteli su da vide šta ima kod sebe, ali je ona munjevito izvukla malu bočicu sa tečnošću i poprskala svuda po kancelariji - priča direktorka Centra za socijalni rad u Aleksincu Jasna Nikolić. Ona kaže da samo srećom nije došlo do težih posledica.

- Pretpostavljamo da je kiselina, jer je jedna kap koleginici progorela džemper. Srećom, nije joj upala u oko jer nosi naočare, ali je isprskala po licu. Jedan policajac je isprskan po licu, pa je upućen u Niš, dok je naša radnica ambulantno zbrinuta u Aleksincu. Srećom, kako smo obavešteni, oni su dobro. Ovaj slučaj potvrđuje naše stalne apele da smo često i fizički ugroženi od korisnika koji nas vređaju, a često i nasrću na nas - kaže Nikolićeva.

Devojčica je, kako nezvanično saznajemo, kolima Hitne pomoći, u pratnji policije i radnika Centra za socijalni rad, transportovana u psihijatrijsku bolnicu „Laza Lazarević“ u Beogradu.

Zadobio posekotine pored oka: Dačić

Zadobio posekotine pored oka: Dačić

Vratima tresnula nastavnika u glavu


Kako nezvanično saznajemo, reč je o devojčici koja je pre godinu dana već bila akter jednog ozbiljnog incidenta, kada je kao 13-godišnjakinja vratima udarila nastavnika muzičkog Dragišu Dačića u glavu.
Taj incident se desio 26. februara prošle godine na času u OŠ „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca, nakon čega je devojčica odvedena takođe u bolnicu „Lazu Lazarević“, na odeljenje za adolescente, gde je opservirana. Nastavnik je tada zadobio manju posekotinu kraj oka.
- Ušla je u učionicu i rekla da je promenila odeljenje, što je direktor negirao. Zamolio sam je da se vrati u svoju učionicu, ali se ubrzo opet vratila. Ponovo sam je zamolio da se vrati u svoje odeljenje i pošao sam za njom da zatvorim vrata, ali ih je ona tada tako jako udarila da su mi se naočare polomile i odletele - ispričao je tada Dačić.

Poslednji komentari
  • mile Vreme: 07.03.2015 17:09h

    Neko je sigurno kriv za stanje ovog deteta .Pitanje je ko.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP