Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NASILJE U DOMU ZA UČENIKE U ZRENJANINU?

Devojčica optužila drugove za silovanje

Autor: Kurir | 11.12.2014 - 09:43:00h | Komentara: 2

Učenica (15) optužila drugove da su je zlostavljali u njihovoj sobi u Domu učenika "Angelina Kojić Gina" u Zrenjaninu. Dečaci sve negiraju, a policija istražuje slučaj.

Devojčica

Ilustracija

Učenica (15) iz jednog sela kod Zrenjanina prijavila je da su je silovala dvojica mladića u Domu učenika srednjih škola "Angelina Kojić Gina" u Zrenjaninu, u kojem svi stanuju.
Uprava Doma učenika je slučaj prijavila policiji, koja vodi istragu, dok su mladići negirali optužbe.
Silovanje se, prema rečima učenice, dogodilo pre tri nedelje.
- Učenica prvog razreda prijavila je u utorak vaspitačima u domu da su je silovala dvojica mladića koji pohađaju drugi i četvrti razred. S njom je razgovor obavila policija, nakon čega je poslata u bolnicu na ispitivanja. Devojčica je u veoma lošem psihičkom stanju – kaže izvor upoznat sa slučajem.
Iako većina đaka koji stanuju u ovom domu učenika u Zrenjaninu nije čula za ovaj događaj, jedan od njih je potvrdio da je devojka optužila učenike da su je prvo drogirali tabletama, a onda i silovali.
- Rekla je da se sve dogodilo u sobi kod tih momaka pre tri nedelje. Bila je nedelja po podne. Okupilo se društvo i pili su alkohol, što je domu strogo zabranjeno. Ispričala je da su joj stavili drogu u piće i da su je nakon toga silovali. Rekla je da nije mogla da se odbrani, niti da vrišti jer ju je jedan držao za ruke, a drugi joj je držao ruku na ustima. Ipak, nisam siguran koliko je tačna njena priča jer mislim da jedan od te dvojice momaka tog dana nije ni bio u domu – rekao je jedan od učenika.
Vaspitač Svetislav Cvijanov kaže da se srednjoškolka prvo njemu požalila da se ne oseća dobro.
Požalila se da ima bolove u plućima i da se guši, a nema zdravstveni karton u
školskom dispanzeru. Sredili smo da bude pregledana, a posle je naš psiholog u domu, koja ju je pozvala da vidi šta je bilo kod lekara, uvidela da se devojčica čudno ponaša. Učenica je ispričala da je silovana, nakon čega smo obavestili policiju – kaže Cvijanov.
Direktor Doma učenika "Angelina Kojić Gina" u Zrenjaninu Goran Petković kaže da su mladići negirali optužbe devojke.
- Kada mi je psiholog prijavila šta je devojka rekla, prijavio sam slučaj policiji. Devojka je sa majkom otišla da da izjavu u policiju i kako su mi rekli, rezultati istrage će biti poznati za nekoliko dana, pa ne bih ništa da prejudiciram. Razgovarao sam sa mladićima u prisustvu njihovih roditelja i oni su negirali da su silovali devojku. Rekli su mi da su s grupom učenika samo stajali u hodniku doma. Oni su odlični đaci, sportisti i do sada s njima nismo imali nikakvih problema. Njih su roditelji odveli kućama i nije ih ispitivala policija – kaže Petković i dodaje da je i devojka odličan učenik.
Poslednji komentari
  • pera Vreme: 11.12.2014 10:52h

    Veoma lako. Na poligraf svo troje i utvrditi istinu.Ovo je mucenje zrtve ma ko to bio,ili ona ili oni!

  • Marina Vreme: 12.12.2014 21:59h

    U nasoj drzavi cim nesto osvane u novinama, mislim na naslov silovanje,ubistvo,..osobe koje su pomenute u pricama odmah su krive.Pustite one koji su nadlezni da obave svoj posao.Treba sacuvati zdrav razum.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP