Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BILJANA DAVIDOVAC (2) STRADALA NAOČIGLED ROĐAKA

Devojčica se pet minuta davila u bazenu

Autor: R. K. - N. N. T. | 13.07.2013 - 23:22:00h | Komentara: 1

Dvogodišnja Biljana Davidovac udavila se prekjuče u gumenom bazenu u dvorištu u Rumenki! Tragedija se dogodila kada je devojčica sa roditeljima došla iz Kaća u goste kod bake povodom seoske slave Petrovdan u Rumenki.

Niko nije video kada je Biljana upala u bazen

Niko nije video kada je Biljana upala u bazen

Nažalost, trenutak kada je dete upalo u gumeni bazen veličine tri metra, niko od odraslih niti od dece koja su bila u dvorištu u ulici Mihajla Pupina 102, nije video. Devojčicin otac Jovan je sa rodbinom kuvao kotlić 200 metara od mesta tragedije, a majka je bila u kući i niko nije primetio da se devojčica približila bazenu i upala u vodu. Devojčicu je u vodi prva ugledala baka. Prema rečima komšija, koji za roditelje devojčice kažu da su bili oduvek izezutno brižni i da imaju starijeg sina od pet godina, porodica je u potpunom šoku pošto se sve dogodilo u trenutku, a posebno su potreseni, jer bi tragedija bila sprečena samo da je neko video trenutak kada je dete upalo bazena.

- Ne mogu da verujem šta se desilo. Za to nisam ni znao, jer sam bio na seoskoj slavi, pa sam saznao tek danas. Devojčica je unuče od rođene sestre moje komšinice Jovanke Negru. Dete je sa roditeljima došlo na seosku slavu kod moje komšinice. Ne znam kako im se to desilo, jer je kuća bila puna ljudi, sigurno njih 15, jer su došla i Jovankina deca sa svojom porodicama - priča prvi komšija.

Mesto tragedije

Mesto tragedije | Foto: Novosadska TV

U kući gde je stradalo dete, juče nije bilo nikoga, jer su svi otišli u Kać.
Devojčicin otac nije hteo da daje bilo kakve izjave. Ekipa Hitne pomoći iz Kisača je pokušala reanimaciju, ali bezuspešno, pa je u Dečjoj bolnici konstatovano da je devojčica preminula, a telo je poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.
-Poziv smo dobili u 17.20. Rečeno nam je da se dete utopilo i da ne reaguje. Stigli smo tamo najkasnije u 17.30. Zatekli smo dete bez svesti, bez pulsa, bez disanja. Počeli smo sa reanimacijom i u jednom trenutku video se na monitoru ritam srca, ali pulsa nije bilo. Reanimaciju smo nastavili celim putem do Dečije bolnice gde smo stigli za manje od pet minuta. U bolnici su nastavili sa reanimacijom, ali pomoći nije bilo. Prema informaciji koju smo dobili na licu mesta, moguće je da je dete i do pet minuta bilo u vodi, što je bilo predugo - rekla je za “Alo!” Kristina Jovanović, portparol Hitne pomoći iz Novog Sada.
Biljana Davidovac juče je sahranjena na mesnom groblju u Kaću.
 

Tagovi:

Poslednji komentari
  • bakicaaa Vreme: 14.07.2013 08:28h

    ...onda nije nastradala naočigled...ako nitko nije bio prisutan da ju vidi...znači tog trenutka ju nitko nije vidio...naočigled bi bilo da su vidjeli a nisu znali ili nisu mogli pomoći...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP