Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SAJBER ISMEVANJE

Devojčica umalo umrla
zbog ismevanja na Fejsbuku!

Autor: Ekipa | 19.01.2013 - 10:45:00h | Komentara: 9

Učenica Osnovne škole "Andra Savčić" u Valjevu koju su školski drugovi ismevali na Fejsbuku, pred kraj prvog polugodišta doživela je takav šok da joj je stalo srce i zbrinuta je na Klinici u Tiršovoj u Beogradu.

Čedomorstvo

Detetu stalo srce zbog ismevanja na Fejsbuku | Foto: Shutterstock

Prosvetna inspekcija i policija ispituju ovaj slučaj vršnjačkog nasilja.

Direktor škole, školski psiholog, pedagog, nastavnik veronauke i razredni starešina četrnaestogodišnje devojčice već su dali izjave, a u republičkoj prosvetnoj inspekciji će zapisnik o ovom slučaju, nakon što dobiju mišljenje zdravstvenih stručnjaka, biti završen u ponedeljak, prenosi "Blic".
"Devojčica je rođena sa srčanom manom, a ima i krivu kičmu zbog dve ranije intervencije tako da nosi pojas za ispravljanje i ima strabizam. Duže vreme su je zbog tih telesnih nedostataka ismevali vršnjaci koji su na Fejsbuku postavili njenu fotografiju na kojoj se vidi razrokost jednog oka, nakon čega su usledili brojni uvredljivi komentari.
Pošto više nije mogla da trpi uvrede pozvala je roditelje da je iz škole odvedu kući, nakon čega su oni tražili pomoć direktora.
Organizovan je i sastanak devojčice i njenih vršnjaka kod školskog psihologa, ali kada je došla kući, njoj je pozlilo i izgubila je svest", kažu u policiji.
Posle ukazane pomoći u gradskoj bolnici, devojčica je prevezena na Dečju kliniku u Tiršovoj u Beogradu pošto joj je stalo srce. Lekari su je vratili iz kliničke smrti, a posle nekoliko dana je otpuštena na kućno lečenje. Pošto je konstatovan poremećaj rada srca teškog stepena, devojčici je, uz terapiju lekovima, naloženo i izbegavanje bilo kakve fizičke aktivnosti i stresa.
Odlična učenica sedmog razreda, inače, sedam dana pre nego što je doživela šok, bila je na redovnoj kontroli srca i po nalazu lekara sve je bilo u redu.
Poslednji komentari
  • dno2 Vreme: 19.01.2013 15:06h

    Ako je ovo tacno sto pise..stvarno roditelji neka vas je sramota, kako ste vaspitali svoju decu.. Jer ste sigurno i vi takvi..

  • mistet x Vreme: 19.01.2013 15:42h

    Kućno vaspitanje njenih vršnjaka je ravno 0 !!!Svi roditelji treba da povedu računa o svom detetu.Sramota je i neprimereno smejati se tuđoj nesreći!!!Svi roditelji tih učenika trebaju da se upitaju šta su i koga i kako vaspitavali.Za svaku osudu je njihovo ponašanje prema devojčici ma kakva da je ona jer nikad neznaš šta te čeka u i kroz život!!!

  • zdravkony Vreme: 19.01.2013 15:46h

    Sta ce detetu od 14 godina profil na fejsbuku??? Krivim roditelje!

  • Marko Vreme: 19.01.2013 16:52h

    Treba pozvati na odgovornost roditelje te dece, vaspitanje se iz kuce nosi... Sramota. Devojcici brz oporavak zelim od srca.

  • komentar Vreme: 19.01.2013 23:27h

    Ta deca treba da budu ozbiljno kaznjena ako postoji imalo pravde u ovoj srbiji

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP