Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUĐENJE KOŠARKAŠU

Devojka odletela 21 metar nakon udara!

Autor: D. Ć. | 04.06.2014 - 21:10:00h | Komentara: 2

Košarkaš s Jamajke Kimani Frend (36), kome se u Višem sudu u Beogradu sudi zbog izazivanja udesa u kojem je 2. novembra 2012. godine poginula Nevena Dragutinović(29), odbacio je stradalu devojku 21 metar nakon udara, izjavio je danas na suđenju Kosta Grubor, veštak saobraćajne struke.

Kimani Frend

Kimani Frend | Foto: Nebojša Marković

 Veštak Grubor je na suđenju u beogradskom Višem sudu rekao da se stradala devojka u trenutku nesreće kretala sporo i da je udarena dva metra ispred pešačkog prelaza. 

Veštak kojeg je angažovala odbrana tvrdio je na prošlom suđenju da mesto kontakta nije bilo pre pešačkog prelaza već posle te da Kimani Frend nije mogao da izbegne tragediju.

Nevena Dragutinović

Nevena Dragutinović

 Stručni savetnik kojeg je angažovala odbrana tvrdio je danas da je devojka odbačena osam metara, kao i da se Kimani kretao brzinom manjom od 60 kilometara na čas. On je izjavio i da su kritične večeri uslovi na putu bili otežani, da je bila magla i klizav kolovoz. Veštak odbrane tvrdi da Kimani nije mogao na vreme da zaustavi vozilo jer je preticao jedan automobil i da mu je drugi dolazio u susret.

Kako Alo. rs saznaje, prema policijskom izveštaju, optuženi Kimani se kretao brzinom oko 55 kilometara na sat, a vidljivost je bila oko 250 metara. 
Sudija Slavica Nikolić je sledeće suđenje odložila za jul, a Kimani Frend je na suđenje došao iz kućnog pritvora.
Nesreća u kojoj je stradala Nevena Dragutinović, devojka Nevena Živančevića, pevača grupe "In Vivo", dogodila se 2. novembra 2012. u centru Beograda. Frend je optužen da je oko četiri sata u Francuskoj ulici u Beogradu, u pijanom stanju izazavao nesreću u kojoj je stradala Nevena Dragutinović, koja je neposredno pre tragedije izašla iz taksija. 
Poslednji komentari
  • Vasilj Vreme: 04.06.2014 21:41h

    Vestaci. Zakoni fizike svasta mogu reci. Masa automobila, njegova brzina kineticka energija i masa zrtve koja je odletela 21 metar od udes mogu mnogo reci o brzini. O stanju alkoholisanosti govori alkometar. saberite, pomnozite i gotovo. Tada sudija otvori tefter...

  • MrX Vreme: 04.06.2014 21:59h

    Kažite i gde su zaustavile taksi da bi kupile pljeskavicu i na koju stranu je, inteligentno, izašla! I taksista je kriv, koliko i Friman!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP