Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJA PRETRESLA 39 LOKACIJA

Dileri u Lazarevcu mesečno inkasiraju 200.000 evra!

Autor: G. Đorđević | 11.05.2014 - 07:15:00h | Komentara: 0

Aleksandar Dražić, predsednik narodnog pokreta „Peroprod Srbije“ i najbliži saradnik udruženja građana „Sveti Sava“ iz Lazarevca, tvrdi da dileri na prodaji narkotika u ovom gradu mesečno zarade 200.000 evra!

Aleksandar Dražić

Aleksandar Dražić

On kaže da je pre forimiranja udruženja ta zarada bila znatno veća i da je iznosila preko 250.000 evra mesečno, ali da su pravi rezultati izostali zbog sporosti policije i njihove nepsremnosti da sarađuju s aktivistima „Svetog Save“. Dražić je precizirao da policija po pravilu kasno reaguje i da su to potvrdile dosadašnje akcije u kojima je uhapšeno svega desetak preprodavaca droge.


-Dileri su dobro organizovani, menjaju automobile, brojeve telefona i lokacije na kojima prodaju ili štekuju robu. To je ozbiljan posao koji donosi veliku zaradu. Umesto da su u zatvorima oni se i dalje bogate - objašnjava lider „Preporoda“.

On kaže da je to pokazala i poslednja akcija kada je juče ujutro na teritoriji opštine Lazarevac policija obavila pretres na 39 lokacija, ali bez većih rezultata.

-Kako je moguće da građani Lazarevca znaju imena narko-dilera, a da ih policija ne zna. Da je bilo više saradnje i rezultati bi bili bolji, ovako većina glavnih preprodavca se još uvek nalazi na slobodi- navodi Dražić.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Đ. Kojadinović

Načelnica dispanzera za mentalno zdravlje Doma zdravlla u Lazarevcu Ljiljana Božović kaže da kaznene mere mogu dati rezultat tek na duži period i da je zbog toga još uvek nemoguće proceniti njhovu uspešnost.


-Preventivne i kaznene mere su neophodne, ali one same ne mogu dati veće rezultate. U borbu protiv narkomanije mora da se uključi kompletno društvo - objašnjava Božovićeva.

Ona je rekla da u lazarevačkom dispenzeru za mentalno zdravlje nema statističkih podataka o broju narkomana zbog toga što se oboleli sve češće za pomoć obraćaju privatnim klinikama van teritiroije opštine Lazarevac.

Stefanović: Neće curiti informacije


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u Novom Beogradu zaplenjeno devet kilograma skanka, a na graničnom prelazu Horgoš 6,1 kilograma heroina. On je precizirao da je izvršena intenzivna akcija i na teritoriji opštine Lazarevca, u samom gradu, Vreocima i Velikim Crljanima, gde je policija na 39 lokacija obavila pretres i pronašla jedno lice za kojim je ranije raspisana poternica. On je podvukao da je izuzetno važno da te akcije nisu „provaljene“, da podaci nigde nisu „curili“, kao i da će se borba protiv droge voditi kontinuirano. Za osam lica određeno je policijsko zadržavanje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP