Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POTRAGA ZA TRKAČKIM KONJEM

Đinđićevom kumu ukrali ždrebe od 50.000 €!

Autor: Milan Dudvarski | 04.02.2015 - 20:00:00h | Komentara: 5

Dragoljubu Markoviću, nekadašnjem bliskom prijatelju i kumu ubijenog premijera Zorana Đinđića, nepoznati lopovi su prošle nedelje iz ergele „Surčin“ ukrali ždrebe vredno 50.000 evra! Krađa je prijavljena policiji, a u potragu su se uključili i lovci iz Surčina, Jakova, Progara...

„Lopovi nisu ostavili nijedan trag“: Marković

„Lopovi nisu ostavili nijedan trag“: Marković

- Ovo se nije desilo za 20 godina, koliko se bavim konjima. U padoku, tačnije prostoru koji je ograđen, nalazilo se sedam konja. Nije mi jasno zašto bi neko ukrao samo jedno ždrebe. Mislim, veća verovatnoća je da se, kada se već rizikuje, uzmu dva konja. Nismo našli nikakve tragove guma koji bi ukazivali da je neko došao sa prikolicom. Stvarno ne znam ko bi mogao da ukrade konja - navodi Marković u izjavi za „Alo!“.


Izgorelo mu 150.000 pilića


Na najvećoj farmi koka nosilja u jugoistočnoj Evropi „Eko-organik lajf“ u Surčinu, vlasnika Dragoljuba Markovića, 2008. godine oko jedan sat posle ponoći izbio je požar, a u vatrenoj stihiji je izgorelo 150.000 pilića. Marković je i tada izjavio da ne smunja da mu je neko namerno zapalio farmu, nego da se tu verovatno radi o nesrećnim okolnostima.

On dodaje da je obavestio policiju o krađi, kao i da je angažovao sve lovce u okolini koji su pretraživali okolni teren, ali da nisu pronašli nikakav trag. Marković naglašava da je ukradeno ždrebe Elizabeta, koje je potomak najboljeg pastuva na svetu i da vredi oko 50.000 evra.

- Ipak, ne znam kako neko planira da ga proda ili upotrebi, budući da je DNK svih punokrvnih konja zaveden u bazi koja se nalazi u Londonu. Plašim se samo da nekom nije palo na pamet da ukrade takvog konja, pa da ga strpa u frižider - navodi on.

Marković kaže da je mala verovatnoća da je Elizabeta pobegla, jer su konji društvene životinje koje se najčešće same vraćaju u štale. Inače, on je jednom prilikom za medije rekao da je nemoguće odgovoriti na pitanje koliko konji vrede, jer je njihova realna cena promenljiva.

- Ukoliko ga neko traži, dobro grlo može da košta i do 300.000 evra, a ako ga vi nudite, cena mu je svega 1.000 evra. Moja ergela je trenutno jedna od najvećih u zemlji, a prva je privatna posle one koju su imali Dunđerski - rekao je tada Marković.

Ljubiša Buha Čume

Ljubiša Buha Čume | Foto: RAS

I Čumetov kum


Markovića je šira javnost prvi put imala prilike da vidi na sahrani Zorana Đinđića, kada je i nosio kovčeg ubijenog premijera. U kumovskim vezama bio je i sa Ljubišom Buhom Čumetom, jednim od tri svedoka saradnika u postupku protiv optuženih za ubistvo srpskog premijera. Takođe je i lider LDP-a Čedomir Jovanović, kada je bio potpredsednik Vlade, živeo u kući Markovića u Novim Banovcima, luksuznom zdanju na velikom imanju sa zatvorenim bazenom i terenima za tenis i mali fudbal, izgrađenim na platformi iznad same obale Dunava.

Poslednji komentari
  • dr Vreme: 05.02.2015 07:44h

    Lepo društvance je imao Đinđić,očito sebi ravno.

  • misho Vreme: 05.02.2015 07:59h

    elizabetu su kindapovali pripadnici MI-5 i sklonili kod brašnjavog?a kasnije će tražiti obeštećenje od osiguravajuće kuće?

  • jelena Vreme: 06.02.2015 09:40h

    Svi doktori su isti ja sam se skoro porodila i niko te nevidi dok im nedas para i to pred ocima ti gledaju koliko si im dala.U porodilistima je haos rade kako kome odgovara

  • jelena Vreme: 06.02.2015 09:46h

    To je haos.Niko te u porodilistu neprimecuje samo gledaju da im das para i to pred tvojim ocima gledaju koliko si im dala.Imam ovo iskustvo pre 3meseca.U porodilistu rade kako njima odgovara u sok sobama nema nikog po celu noc.

  • kalimero Vreme: 06.02.2015 13:55h

    Strasno je koliko se svi ucitavaju u svaki slucaj. Ljudi ovo nije vasa tragedija. Ovo je problem koji imaju pomenuta zena i pomenuti doktor.Ima raznih "slucajeva" i sa jedne i sa druge strane. Ne sudite doktoru ako ste imali lose iskustvo sa nekim drugim doktorom. I isto tako ne sudite zeni ako ste sa strane medicinskog osoblja. A Aleksinac je grad nezahvalnika...da,jesam iz Aleksinca. I volim njega a ne ljude koji su se namnozili...bio je to lep gradic pre desetak godina

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP