Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠEN!

Direktor Žitostiga prodavao kukuruz iz robnih rezervi!

Autor: Beta | 12.07.2013 - 12:06:00h | Komentara: 1

Požarevačka policija uhapsila je i podnela krivičnu prijavu protiv direktora "Žitostiga" Gorana M. (1961) iz Nabrđa, zbog sumnje da je prodavao kukuruz iz robnih rezervi, saopštila je danas policija.

Policijsko zadržavanje i krivične prijave podnete su i protiv Svetlane B. (47) i Gorana M.(44), oboje iz Požarevca i Dejana R.(40) iz Bratinca, zbog falsifikovanja službene isprave. 

Hapšenje

Hapšenje | Foto: Shutterstock

 Direktor "Žitostiga" osumnjičen je da je od 2010. do 2013. godine 190.930 kilograma kukuruza iz robnih rezervi predatih "Žitostigu" na uskladištenje i čuvanje, prodao preduzeću "Union MZ" iz Požarevca, dok je 90.630 kilograma kukuruza predao poljoprivrednom proizvođaču iz Nabrđa, na ime duga za predatu pšenicu "Žitostigu" na čuvanje. 
Ostale policija sumnjiči da su na podstrekivanje direktora potpisali i overili neistinite podatke o stanju zaliha Republičkih robnih rezervi kukuruza, u silosima preduzeća "Žitostig" Požarevac. 
Direkcija za Republičke robne rezerve oštećena je za 190.903 kilograma kukuruza, odnosno za oko 4,1 milion dinara. 
Goran M, sa još trojicom osumnjičenih, bio je priveden i krajem aprila zbog sumnje da je 2011. i 2012. bez saglasnosti Republičkih robnih rezervi, suprotno zaključenom ugovoru o uskladištenju merkantilne žitarice otuđio 13,4 miliona kilograma pšenice vredne više od 380 miliona dinara. 
Protiv njega požarevačka policija je tokom juna podnela još jednu krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja jer je tokom 2012. godine merkantilnu pšenicu koju je preduzeće "Agroglob" iz Novog Sada skladištilo u silosima "Žitostiga" vrednu milion dinara potrošio za potrebe svog preduzeća. 
Požarevačka policija osumnjičene je uz krivičnu prijavu predala istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu. 
Poslednji komentari
  • tosa Vreme: 12.07.2013 17:41h

    Dobro su se setili da ga uhapse,ceo grad zna da je upropastio fabriku sa 300 radnika koja vise nikad ne moze da se oporavi jer je sve pod hipotekom,radnici 3 god nisu primili plate dok on kupuje stanove.Treba mu konfiskovati svu imovinu.Ali pravo pitanje za Dacica i Vucica je da se pozabave time ko je stitio Milanovica sve ove godine ako se zna da protiv njega postoji brdo prijava,zasto nije uhapsen pre 3 godine kad su radnici strajkovali i ukazivali sta se radi u firmi i dok se jos imalo sta spasti.Sad nam ostaje samo da vidimo nase pravosudje da li ce mu dati uslovnu kaznu ili narukvicu na 6 meseci...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP