Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PROTIVZAKONITO

Direktori ZC Knjaževac
uzeli 500 hiljada dinara!

Autor: I. Popović | 30.11.2012 - 11:43:00h | Komentara: 0

Knjaževačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv dr Mikice Vidojevića (46) bivšeg direktora ZC Knjaževac, i dr Naser Abdul Fataha (64) bivšeg v.d. direktora ove ustanove, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i protivzakonito uzeli oko 500 hiljada dinara.

Doktor Vidojević je u svojstvu direktora ZC Knjaževca, prekršio Zakon o radu i platama u javnim službama, tako što je primenjivao odluku Upravnog odbora o povećanju plate direktora za 15 posto. U periodu od avgusta prošle do februara ove godine, pričinio je ukupnu materijalnu štetu od preko 140 hiljada dinara. Odluku o povećanju plate primenjivao je i kada je račun ove zdravstvene ustanove ušao u blokadu.

Mikica Vidojević

Doktor Mikica Vidojević

Nakon njegove smene ovu odluku je nastavio da primenjuje i doskorašnji v.d. direktora dr Naser Abdul Fatah, koji je za vreme svog mandata od marta do septembra 2012. godine protivzakonito prisvojio preko 145 hiljada dinara. On se još tereti i da je svom kolegi dr Vidosavljeviću, koji je tada obavljao funkciju v.d. upravnika Doma zdravlja, povećao platu za 10 odsto, iako je znao da je račun u blokadi, te nije postojala mogućnost isplate iz sopstvenih sredstava. Doktor Fatah je Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje naneo ukupnu štetu od preko 230.000 dinara.

Račun ZC Knjaževac je u blokadi od jula 2011. godine u iznosu od preko 200 miliona dinara. Od celokupnog iznosa dug prema radnicima je 80 miliona, a nedavno su i lizig kuće počele da primenjuju prinudnu naplatu oduzimanjem automobila. Pored ovog, stanje u zdravstvenoj ustanovi u Knjaževcu je jako loše, jer je deo aparata neispravan i nema reagensi za korišćenje ostalih.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP