Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POŽAREVCEM HARAJU NEPOZNATI VANDALI

Direktorima pale kola i bacaju bombe u dvorište

Autor: G. V. | 16.02.2014 - 08:02:00h | Komentara: 10

U noći između petka i subote, na ulici je izgoreo službeni automobil Turističke organizacije Požarevac, parkiran ispred kapije direktorke ove gradske ustanove, Davorke Mitrović (URS). Reč je o autu marke „reno fluenca“, starom oko tri godine, koji je bio parkiran u ulici Đure Salaja.

Davorka pored automobila

Davorka pored automobila

- Nešto pre dva sata iza ponoći, probudio me je snažan prasak. U tom trenutku čula sam kako me doziva partner sa kojim živim, koji je već istrčao na ulicu. Odmah smo pozvali vatrogasce, a potom uzeli crevo za vodu i počeli da gasimo požar - rekla nam je vidno uznemirena Davorka Mitrović.


Vatrogasci nisu odmah uspeli da priđu mestu požara zbog parkiranih automobila, sve dok komšije nisu izašle i pomerile ih. U međuvremenu, čula se serija prasaka, jer su, jedna za drugom, eksplodirale zapaljene gume na autu. Davorka smatra da ova paljevina nije mogla da nastane sama od sebe, jer je auto skoro nov i na njemu nije bilo nikakvog kvara. Zato sumnja da se radi o smišljenom napadu, jer se slično desilo i direktoru „Vodovoda i kanalizacije“, Saši Valjareviću (SPS).

Vozilo zapaljeno i direktoru „Vodovoda“

Vozilo zapaljeno i direktoru „Vodovoda“

- I Valjareviću je neko noću zapalio službeni auto ispred njegove kapije, baš kao i sada meni. Osim toga, nedavno je nepoznato lice bacilo bombu u dvorište vlasnika firme „Panefino“, što sve zajedno izaziva veliku uznemirenost građana Požarevca - kaže Davorka Saša Valjarević, koji je i sam prošao kroz sličnu situaciju, jer mu je u oktobru izgoreo službeni „folksvagen pasat“, takođe noću i takođe ispred kapije, smatra da ovako nešto nikako ne može biti slučajno.


- Sve ovo liči na smišljene napade, pa ću tražiti da se hitno sastane Odbor za bezbednost grada i da u najkraće vreme preduzme odgovarajuće mere - rekao je Valjarević, koji je pre SPS-a bio član Srpske radikalne stranke.

„Napadnut“ i auto predsednika URS-a


Davorkinom stranačkom kolegi i predsedniku URS-a u Požarevcu, odborniku Dragoslavu Steviću, prošle godine nepoznate osobe oštetile su privatni auto marke „fiat punto“. Auto je bio parkiran u centru grada, u Sinđelićevoj ulici, a Stević ga je zatekao sa razbijenom šoferšajbnom i izgrebanom karoserijom.

Poslednji komentari
  • Beli Vreme: 16.02.2014 08:59h

    Odmah svim direktorima i službenicima, koji su službene automobile držali ispred svojih kuća,stopostotno naplatiti nastalu štetu jer da su bili parkirani u krugu firmi do ovoga nebi došlo. Kakva je to bahatost i bezobrazluk da se službeni automobili koriste van radnog vremena,vikendom . . .ali to je psihologija palanke,treba i na taj način pokazati snagu i moć tih lokalnih "šerifa".

  • Srdjan Vreme: 16.02.2014 09:03h

    Šta traži službeni auto ispred privatnih kuća ili stanova?

  • drLaki Vreme: 16.02.2014 11:30h

    Sta ce mu sluzbeni auto ispred kapije preko noci?

  • Željko Požarevljanin Vreme: 16.02.2014 12:53h

    Šta traže službeni automobili van firminih garaža u Požarevcu? Malo uzbuđenja.

  • jocaaa Vreme: 16.02.2014 14:56h

    valjarevic je bio nekad sef vozacima na povrsinskom kopu..cuo sam da ih je reketirao..nisam znaci video al sam cuo...jer vozac moze da istoci a ovaj to potpisuje ..a davorka je zavrsila privatni faskultet ili sta vec u pozarevcu.nekad je radila u butiku ....e sad zasto su im ovi to upalili neznam al neka mucka sigurno jeste

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP