Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZAPOSLIO KOLEGINICU PREKO VEZE

Direktoru škole šest meseci kućnog zatvora zbog mita!

Autor: Tanjug | 30.07.2014 - 13:58:00h | Komentara: 3

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest meseci kućnog zatvora direktora Osnovne škole "Vožd Karadordje" u Vodnju, kod Smederava, Slavišu Perića (42) jer je primio mito od 1.500 evra da bi u toj obrazovnoj ustanovi zaposlio profesorku geografije.

korupcija mito novac pare evri evro podmićivanje

| Foto: Shutterstock

 
Zbog davanja mita na tri meseca zatvora s rokom provere od dve godine uslovno je osuđen Nermin Jusufović, očuh profesorke koju je Perić zaposlio.
Apelacioni sud je ovom presudom preinačio presudu Višeg suda u Smederevu kojoj su obojica bila oslobodjena optužbi, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.
Periću je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja predmeta izvršenja krivičnog dela od 850 evra, kao i imovinske koristi pribavljene krivičnim delom u iznosu od 650 evra, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu suda.
Za vreme sprovodjenja konkursa na prijem u radni odnos nastavnika geografije, Perić se više putao sastao sa Jusufovićem koji mu je obećao poklon ukoliko od prijavljenih kandidata primi njegovu pastorku.
Perić je 6. jula 2012. godine doneo odluku da na radno mesto nastavnika geografije sa nepunim radnim vremenom od 40 odsto - 8 časova u nastavi primi u radni odnos profesorku, a Jusufović mu je polovinom jula meseca 2012. godine dao novac.
Po oceni Apelacionog suda, izrečene krivične sankcije okrivljenima su adekvatne i srazmerne težini izvršenih krivičnih dela i njima će se u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja.
Poslednji komentari
  • Svetlana Vreme: 30.07.2014 16:28h

    Ovo je zaista porazavajuce da se tako olako izvukao i daje los primer ostalima

  • sone Vreme: 30.07.2014 17:08h

    a jel ima narukvicu ?

  • Pavle Vreme: 31.07.2014 21:32h

    Smederevo je država u državi , u upravi grada su tri sudski dokazana kriminalca , direktori škola rade šta hoće i zapošljavaju koga hoće, najbolji primer je Gimnazija a ove seoske škole su samo bleda slika mita i korupcije... treba ispitati srednje škole i videti šta je kriminal na visini ... Sramota su ovako male kazne za tako teško delo ,pogotovo što naši mladi čekaju na birou a neki tamo Nermin Jusuf(ić) ubacuje svoju familiju ....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP