Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UMALO KRVOPROLIĆE U GLAVNOM GRADU BIH

Divljaci u Sarajevu hteli da zakolju Čačane!

Autor: Ekipa Alo | 01.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Odluka da se prošetaju Baš-čaršijom, gde je trebalo da se okrepe uz čuvene sarajevske ćevape, petoricu bajkera iz Srbije zamalo je koštala glave, nakon što ih je napala grupa od dvadesetak huligana i brutalno ih pretukla. Najgore je prošao Milan Stefanović, kojem su napadači izbili zub, a od brojnih udaraca zadobio je nagnječenje mekog tkiva glave.

Tragovi krvi na mestu napada

Tragovi krvi na mestu napada

Preostala četvorica u metežu su dobili udarce po glavi i telu, ali se sve završilo sa čvorugama na glavi i nekoliko modrica. Čačani Milan Stefanović, Goran Milosavljević, Nebojša Cicvarić i Zoran Protić i njihov kolega iz Kosjerića tokom vikenda bili su na moto-skupu na Palama.


U subotu oko podneva spustili su se u Sarajevo da na Baš-čaršiji pojedu ćevape kod popularnog „Želje“ i kupe suvenire iz tog grada. Kada su prolazili šetalištem, počelo je dobacivanje grupe mladića iz jednog od kafića, pošto su videli da Stefanović na sebi ima majicu sa srpskim grbom.

- Čuli smo provokacije i ubrzali korak. Hteli smo da pobegnemo i po svaku cenu izbegnemo sukob. Međutim, u momentu se oko nas stvorila grupa od dvadesetak momaka iz koje je izašao krupan mladić sa bradom i od Stefanovića zatražio da skine majicu. On je to odmah i učinio, a mi smo pokušali da ih urazumimo, rekavši im da smo turisti, da nikoga ne želimo da provociramo i da ćemo odmah otići. Dvojica mladića uzeli su majicu, pocepali je, bacili je na beton i počeli da je gaze.

Živ i zdrav: Nebojša Cicović

Živ i zdrav: Nebojša Cicović

Psovali su nam četničku majku i pretili da će nas poklati. Onda su počeli da udaraju Stefanovića, a potom i nas. Mislili smo da nećemo izvući žive glave. Uspeli smo nekako da pobegnemo do motora. Stefanović je go do pojasa ležao sav u krvi, ali je kada su se napadači povukli uz veliki napor ustao. Tada je stigla hitna pomoć. Medicinska ekipa zaustavila mu je krvarenje i transportovala ga u bolnicu u Istočnom Sarajevu, nakon što je Milan odbio da pođe u sarajevsku bolnicu – priča Goran Milosavljević, još uvek vidno uznemiren.

Bajkeri ističu da sarajevska policija nije ni pokušala da ih zaštiti, već ih je nakon incidenta samo otpratila do entitetske granice sa RS. Čak su čuli konverzaciju putem radio-veze kada je policajcima naređeno da pocepaju zapisnik i državljane Srbije izvedu iz grada. Posebno ih je, kažu, pogodilo to što su ih, dok su bežali, psovali i stariji ljudi, dovikujući im uz psovke i kletve da nemaju šta da traže u Sarajevu. Zorana Protića, koji je pokušao da pobegne u obližnju zlataru, vlasnik tog objekta isterao je iz lokala.

Goran Milosavljević ocenjuje da je Stefanović napravio nepromišljen potez kada je obukao majicu sa srpskim obeležjima, ali da to svakako nije uradio da bi bilo koga provocirao. Naglašava da su sva petorica ozbiljni, sredovečni ljudi koji imaju od 50 do 61 godinu.

- Ja sam sa Stefanovićem bio celo jutro, ali uopšte nisam primetio srpski grb. Da jesam, rekao bih mu da majicu promeni. Samo ove godine tri puta sam bio u Sarajevu i nikada nisam doživeo ni najmanju neprijatnost. Ne bih voleo da se ovaj incident koristi za raspirivanje međunacionalnih strasti. U svakom žitu ima kukolja. Nakon incidenta u moto-kamp na Palama došao je jedan naš prijatelj, bajker iz Sarajeva i izvinio nam se u ime svih pravih Sarajlija. Zahvalan sam mu na tom gestu, ali moja noga više neće kročiti u taj grad – kaže razočarani Milosavljević.

Srpski  bajker se  oporavlja

Srpski bajker se oporavlja

Stefanović u bolnici


Najteže povređeni Milan Stefanović zadržan je na lečenju u bolnici Kasindo. Povrede koje je zadobio nisu ozbiljnije prirode, ali je ovaj Čačanin, koji je dugogodišnji šećeraš, zadržan na opservaciji zbog drugih zdravstvenih tegoba. Pritisak mu je nakon šoka skočio na 200/150, a šećer dostigao vrednost 16. Pretpostavlja se da će u ponedeljak biti transportovan u Čačak.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP