Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

GRAĐANI LJIGA PETICIJOM TRAŽE ZAŠTITU OD DRUMSKIH RAZBOJNIKA

Divlji zapad u srcu Šumadije

Autor: Gane Đorđević | 05.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Zbog učestalih teških krađa, građani Ljiga više ne veruju lokalnoj policiji, pa je zbog toga preko 300 stanovnika ovog mesta za samo nekoliko dana potpisalo peticiju koja je nedavno predata direktoru policije Miloradu Veljoviću s molbom da MUP pošalje svoje ljude i opremu i pomogne u otkrivanju krivičnih dela!?

Opljačkali ga čak tri puta: Radoslav Lazić

Opljačkali ga čak tri puta: Radoslav Lazić

Lopovi kradu usred bela dana, prodavnice se pljačkaju u toku radnog vremena. U stanove i kuće upada se i kada su članovi domaćinstva prisutni! Pojedine žrtve pljački bile su prinuđene čak i da angažuju privatne detektive.


- Policija u Ljigu nije u stanju da pronađe ni kradljivce kokošaka, a kamoli ozbiljne kriminalce koji haraju našim gradom. U poslednjih sedam-osam meseci dogodilo se čak 40 teških krađa, one sitne više niko i ne broji. Kao da živimo na divljem zapadu. Ljude se plaše da izađu na ulicu - ogorčeno priča Radoslav Lazić, vlasnik menjačnice i pečenjare „Rampa“ koji se u avgustu, oktobru i novembru čak tri puta našao na meti lopova, zbog čega je bio jedan od pokretača peticije.
Lazić je prvi put opljačkan 23. avgusta kada su četvorica muškaraca nasred ulice presreli njegovu radnicu iz menjačnice i uz pretnju pištoljem oteli joj 800.000 dinara, telefon i ključeve od kola. Već sledećeg meseca isečene su mu sve gume na automobilu koji je bio parkiran isped kuće u kojoj živi s porodicom. Međutim, lopovi ga ni posle toga nisu ostavili na miru, pa je 26. novembra nesrećni čovek ostao i bez „folcfagena“ vrednog 8.000 evra.

Ukrali „magnum” iz sefa policijske stanice


Zoran Popović, bivši poslanik iz Ljiga, kaže za „Alo!“ da je pre nekoliko godina upozoravao MUP na loš rad stanice policije u ovom gradu, kada je iz njihovog sefa nestao „magnum 357“. Reč je o pištolju pokojnog Ratka Jovičića, koji je nakon njegove smrti deponovan u policijski sef do okončanja ostavinske rasprave. Međutim, „magnum“ je jednostavno nestao. Popović je čitav slučaj prijavio ministarstvu, a posle navodne istrage krivica je svaljena na radnicu policijske stanice koja je samo posle nekoliko meseci od tog nemilog događaja otišla u penziju.

Poslednji komentari
  • Milan Vreme: 05.01.2015 13:05h

    I Amerikanci su živeli na divljem zapadu pa su danas najbogatiji i najmoćniji narod. Malo strpljenja, rekoše do 2016. godine. Eto, samo još malo!

  • zdrav razum Vreme: 06.01.2015 16:04h

    Po svemu sudeci , moze se zakljuciti da su ti kriminalci iz policije . Zato ih niko ne progoni.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP