Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MUKE MAJKE POLICAJCA NAGRAĐENOG ZA HRABROST

Dobila sam 500 prijava za buku

Autor: Olivera Dašić | 19.04.2015 - 07:30:00h | Komentara: 19

Novopazarka Branka Milojević (52) strahuje da će morati da ode iz svog rodnog grada zbog torture koju, kako kaže, trpi od načelnika Policijske uprave u tom gradu.

Hoće da se iseli  iz Novog Pazara: Branka Milojević

Hoće da se iseli iz Novog Pazara: Branka Milojević

 - Problemi su počeli kada je moj sin, zaposlen u PU Novi Pazar, dok je bio na godišnjem odmoru, štitio tužioca koji je dobijao pretnje od lokalnih kriminalaca. To mu je strašno zamereno, ali ne zato što je povredio radnu dužnost, već zato što tužilac i načelnik PU u Novom Pazaru nisu u dobrim odnosima. Zbog njihovog sukoba ispašta moj sin, a sada i ja - priča Branka, koja je vlasnica uglednog restorana i majka policajca Ivana Milojevića za kog je domaća javnost čula kada je, u jednoj akciji, spasao živote kolega, sprečivši osobu koju su hapsili, da aktivira bombu. 

- Od ovog restorana izdržavam sebe i starijeg sina, koji je od detinjstva invalid. Sada sam dovedena u situaciju da, ne samo da neću moći dalje da radim već ću morati i da odem iz svog grada - kaže Branka i pokazuje poduži spisak sa datumima kada su pisane prijave za, navodno nepoštovanje pravila rada restorana. 
- Takvih prijava je za godinu i po dana mi je napisano više od 500! Nije bilo dana da u moj restoran koji nije bučan niti ima problematične goste, nije došla policijska patrola ili neka inspekcija. Uglavnom dođu oko oko 22 sata, a interventna se zadrži oko sat vremena, kako bi nam oterali goste - tvrdi Branka, koja je razočarana u neke predstavnike vlasti kojima, kako kaže, “ne smeta ko zna koliko novopazarskih lokala sa go-go igračicama”, dok se muzičari koje ona angažuje odvode na razgovor u policijsku stanicu i tamo satima ispituju“. Vrhunac  je, kaže ona, najnovija “preporuka” načelnika PU ostalim policajcima u tom gradu da ne smeju da posećuju njihov restoran. 
Brankin sin, policajac Ivan Milojević je zaposlen u MUP-u od 2007. Pre četiri godine je dobio pohvalu od ministra policije za izuzetno angažovanje. Branka kaže da je za taj podvig jedno vreme dobijao 20 odsto veću platu, ali je sve zaboravljeno, kako kaže, od onog trenutka kada je pružio zaštitu tužiocu. 
- Od tada, on više ne radi u interventnoj jedinici, raspoređuju ga na stražu ili kao pozornika. Ne znam šta mu je namera, isključivo osveta što se svrstao na tužiočevu  stranu - pita se Branka.
Najčešće prijave koje Branki stižu, odnose se na glasnu muziku, a podnosi ih, kako nam je ispričala, ista osoba, koja se sudi oko lokala sa čovekom od kojeg je iznajmila prostor.

Načelnik policije ćuti 

Od načelnika PU Novi Pazar, Dragana Terzića nismo dobili pismeni odgovor iako smo mu pitanja poslali preko PR službe PU Novi Pazar. Terzić je dobio pitanja i kako nam je rekao, napisao je odgovore i obećao je da će ih proslediti, ali ih do sada nismo dobili. U nezvaničnom razgovoru, Terzić kaže da Milojević više nije angažovan u interventnoj zato što je „više od 100 dana bio na bolovanju”.

U zatvor zbog 200.000 dinara

Nakon razgovora za naš list, Branka je pozvana da se javi u Prekršajni sud u Novom Pazaru i kako saznajemo od njenog sina Ivana, naloženo joj je da plati kaznu u iznosu od 200.000 dinara, koje ona nije imala kod sebe. Po Ivanovim rečima, Branka je odmah uhapšena i sprovedena na izdržavanje kazne u Požarevac.
- Poslali su dve ekipe interventne policije kao da se radi o okorelom kriminalcu, a ne o sredovečnoj ženici od pedesetak kilograma, koja nikada nije imala sukob sa zakonom. Ona nema novca da plaća tolike kazne- kaže Ivan. 

Poslednji komentari
  • badza Vreme: 19.04.2015 08:02h

    Тако нешто може само Србин Србину да уради.Неверујем да би Муслиман тако поступио.

  • nansi Vreme: 19.04.2015 08:08h

    HVALA REDAKCIJI NA OVOM TEKSTU I NADAM SE DA CE DOPRETI DO NADLEZNIH KOJI MOGU UTICATI NA TO DA JAVASLUK PO NASIM KASABAMA POSTANE MANJI I DA TZV KADIJAMA KOJI I TUZE I SUDE PRESUDI NEKI POP IZ NASEG DIVNOG POLITICKOG VRHA!

  • Grxy Vreme: 19.04.2015 08:23h

    Boze Gospode,svaki dan sve gore i gore. I kod nas u Zajecaru nacelnik policije je reketas i krimos al je iz sns i to je dovoljno.

  • radenko Vreme: 19.04.2015 08:45h

    ETO to je jos jedan dokaz vladavine Rasima Ljajica u ovom gradu prema drugoj nacionalnosti nije ovo usamljen slucaj al ste se vi ohrabrili i poceli pisati.Dal ce te objaviti komentar ne znam.Ako je suprotno zasto Rasim Ljajic nikada do sada nije zakazao razgovor sa Srpskim stanovnistvom u N Pazaru.

  • 021 Vreme: 19.04.2015 09:16h

    Doktorovi policajci, su se otrgli od zakona i rade po svojim zakonima,po zakonima posao ako zeduzmi i radi svojdžungle.Dr.Stefanoviću, nije Srbija elika,se se zna,ko gde kada i zašto,zato preduzmi neto i radi svoj posao.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP