Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UDARILA KRIZA I S ONE STRANE ZAKONA

Dok je spavala, ukrali joj slaninu iz zamrzivača!

Autor: Gane Đorđević | 14.02.2015 - 14:30:00h | Komentara: 7

Biće skoro propast sveta! Lopovi u Srbiji više na kradu samo vrednu robu, sad su prešli i na suvo meso! Dragana Andrić (52), taksistkinja iz Ljiga, ostala je bez 30 kajiša slanine koju su lopovi ukrali iz zamrzivača u prizmelju, dok je ona sa sinom spavala na spratu svoje skromne porodične kuće u centru ovog grada!

Počistili joj sve,  sem kesice višanja: Dragana Andrić (52)

Počistili joj sve, sem kesice višanja: Dragana Andrić (52)

- Sin me je sinoć zamolio da mu nasečem malo slanine za društvo koje je trebalo da mu dođe u goste. Rekao mi je: „Mama, naseci nam malo one naše šarenice“. Sišla sam u prizemlje i kad sam podigla poklopac zamrzivača umalo se nisam onesvestila. Sve su počistili, samo je na dnu ostala jedna kesica višnji i nešto malo povrća - gotovo kroz suze priča pokradena žena.


Odneli veš mašinu i suvo meso!


Miliji Radovanoviću (77) iz Ljiga nestala je juče iz kuće veš mašina! Nepoznati lopovi su razbili staklo od ulaznih vrata i ušli u kuću dok je on bio odsutan. Iz kuće su odneli i radio. Tom prilikom su mu obili i garažu iz koje su mu ukrali kosačicu i brusilicu. U selu Jabučju, tridesetak kilometara dalje od Ljiga. Tihomiru Panteliću (56) lopovi su iz pušnice ukrali 15 kilograma suvog mesa.

Gordana je sigurna da su lopovi meso ukrali dok su ona i sin bili u kući, jer bi u protivnom morala da zatekne razvaljena vrata koja uvek zaključava pre nego što napusti svoj dom. Ona već nekoliko godina radi kao taksista i svi je poznaju u Ljigu.

- Mučim se ko Isus, više sam za volanom nego kod kuće. U gradu me svi poznaju, izlaze mi u susret, ostavljaju mi pomije, čupam travu i skupljam voće i tako hranim svinje da bih preživela - jadikuje Gordana.

Ona je pre mesec dana kod svog prvog komšije zaklala svinju tešku 270 kilograma, pa je odlučila da većinu mesa osuši. Pre desetak dana meso je stiglo sa sušenja i Gordana ga je upakovala i stavila u zamrzivač.

- Toliko je bilo mesa da sam jedva zatvorila poklopac od zamrzivača. Nije to, sine, slanina, na njoj ima više mesa nego masnoće, ma bilo je slađe od pršute. Skotovi su mi sve odneli - kaže Gordana dok iz sve glasa kune lopove.
Gordana je policajcima rekla na koga sumnja, ali oni, kako ona tvrdi, lopova ne smeju da privedu.

- Nemoj to da pišeš molim te, uskopistiće se ovi iz policije, a mene nema ko da brani u Ljigu. Skočio mi je šećer i, pravo da vam kažem, ni sama ne znam gde udaram - gotovo kroz suze priča pokradena žena.

Ako se zna da kilogram dobre domaće slanine košta oko 1.000 dinara, nije teško izračunati da su lopovi Gordanu oštetili za najmanje 50.000 dinara.

Meštani Ljiga traže zaštitu od direktora policije

Meštani Ljiga traže zaštitu od direktora policije

Ljig kao „divlji zapad“


„Alo!“ je već pisao da je početkom godine preko 300 građana Ljiga potpisalo peticiju koju su predali direktoru policije Miloradu Veljoviću s molbom da MUP pošalje svoje ljude i opremu i “pomogne nesposobnoj lokalnoj policiji u otkrivanju krivičnih dela”. Lopovi kradu usred bela dana, prodavnice se pljačkaju u toku radnog vremena, u stanove i kuće lopovi upadaju čak i kada su članovi domaćinstva prisutni, žalili su se meštani, a pojedine žrtve pljački bile su prinuđene da angažuju privatne detektive. Pre nekoliko godina iz sefa policijske stanice nestao je “magnum 357”, koji je bio predmet ostavinske raprave, ali ni tada niko nije odgovarao. U Ljigu prema tvrdnjama potpisnika peticije vlada pravi „divlji zapad“.

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 14.02.2015 16:44h

    Pa sta ce suseno meso u zamrzivac samo se kvari.Ajme neznaju ljudi nista.Mojima odneli sirovo meso i ako je bio zamrzivac zakljucan.Glad je muka velika.

  • Bujan Vreme: 14.02.2015 18:40h

    Eeeee ,nisam znao da smo toliki bednici da smo počeli i hranu da krademo.VUČIĆU MAJSTORE VIDIŠ LI TI OVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • vitez Vreme: 14.02.2015 20:22h

    Ništa neobično, u Sremčici odneli kiseli kupus iz bureta.

  • STOJKO Vreme: 14.02.2015 21:51h

    Nek proveri sinovljevo drustvo, pa cak i svog sopstvenog sina. To je neko ko je znao sta ona drzi u zamrzivacu, neko njoj blizak. Ima da se nadje u cudu kad sazna ko je lopov!

  • Djole Vreme: 15.02.2015 02:18h

    Ucinili su joj uslugu jer nije zdravo jesti slaninu u tim kolicinama,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP