Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

GINEKOLOG MIROSLAV IVIĆ RADI I PORED KRIMINALNE PROŠLOSTI

Doktor bio u ćorki, a i dalje leči?!

Autor: R. Briza - D. Vukajlović | 19.02.2015 - 19:49:00h | Komentara: 12

Dr Miroslav Ivić, ginekolog iz Negotina, primio je mito da bi operisao pacijentkinju, radio je ilegalne abortuse i pregledao je žene u neregistrovanoj ordinaciji, a pritom i dalje radi kao ginekolog u Domu zdravlja Negotin, tvrdi za „Alo!“ dobro upućeni izvor, pokazujući obimnu sudsku i zdravstvenu dokumentaciju.

Savest mi je čista, ponosam sam na svoj rad: dr Miroslav Ivić

Savest mi je čista, ponosam sam na svoj rad: dr Miroslav Ivić

Kako kaže naš sagovornik iz Negotina, dr Ivić je proveo dvadesetak dana u pritvoru zbog primanja mita, a za to je osuđen na pet meseci zatvora, uslovno na tri godine. Kažnjen je i zbog toga što je zabranio babici da u protokol lečenja Zdravstvenom centru Negotin upiše da je obavio intervenciju! Sve ovo, kako kaže naš sagovornik, nije bilo dovoljno da doktor Ivić izgubi posao, nego je i dalje zaposlen u DZ Negotin, pritom je i kandidat za predsednika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u tom gradu, a viđen je i za novog direktora ZC Negotin!


SNS: Mi ne znamo ništa!


Kako su za „Alo!“ rekli u SNS-u, stav te stranke prema kriminalu i korupciji „poznat je svima“.
- Nema i ne sme da bude zaštićenih! Ko god se ogrešio o zakon mora da odgovara, a naravno da nadležni državni organi daju svoj sud, pa tako i u konkretnom slučaju ukoliko postoji odgovornost. Mi o slučaju za koji pitate ne znamo ništa - kažu u SNS-u za „Alo!“.

Prema njegovim rečima, za „rad“ dr Ivića zna ceo Negotin, a građani su iznenađeni da je upravo on kandidat za predsednika OO SNS-a, čiji se izbor očekuje tokom narednog meseca, kao i za direktora ZC Negotin, gde je već stigao zahtev da bude upisan kao v. d. direktora.

- Njegov „slučaj“ godinama je poznat zdravstvenoj inspekciji i pravosudnim organima. Dr Ivić je još 2002, dok je radio na ginekologiji ZC Negotin, pravosnažnim rešenjem udaljen sa posla jer mu je određen pritvor zbog sumnje da je uzeo mito kako bi operisao pacijentkinju. Dve godine ranije kažnjen je zato što je zabranio babici da u protokol lečenja upiše pacijentkinju kojoj je uradio intervenciju.
Neki drugi lekar bi posle svih tih stvari koje je dr Ivić uradio izgubio licencu - priča naš izvor i dodaje da dr Ivić sada ima privatnu ordinaciju, ali da ga je inspekcija Ministarstva zdravlja zatekla 2008. kako u kući prima pacijentkinje.

S druge strane, dr Miroslav Ivić negira sve za „Alo!“ i kaže da je on, u stvari, kažnjen prebacivanjem na radno mesto u DZ Negotin „pošto je imao više porođaja i operacija od svih kolega“. On je potvrdio da su protiv njega vođeni postupci, ali, kako kaže, nema presuda da je izvršio bilo kakvo krivično delo.
- Napada me Tihomir Milovanović. Jesam član SNS-a, ali me mesto u OO ne interesuje. Meni je savest čista i ponosan sam na svoj rad - kaže on.

Dr Milovanović

Dr Milovanović

Dr Milovanović: Ne mogu da ga udaljim!


Dr Tihomir Milovanović, direktor ZC Negotin, potvrđujući naša saznanja o dr Iviću, kaže za „Alo!“ da ne postoji sudska presuda ili odluka Lekarske komore Srbije da se dr Iviću zabrani rad.
- Dr Ivić ima zvaničnu presudu da je uzimao mito. Inspekcija je upoznata s tim. Nisam organizovao napad na njega, niti sam ga kaznio premeštanjem u DZ Negotin, jer je bila njegova želja da tamo radi. Za rad dr Ivića veću odgvornost od mene imaju tužilaštvo i LKS, koji jedini mogu da procene da li taj doktor može, posle svega, da radi - kaže dr Milovanović.

Poslednji komentari
  • veca Vreme: 19.02.2015 20:19h

    Nije bitno sta je radio i koliko je naplatio! Bitno je da je on clan SNS-a i tu je kraj svakoj prici jernikada nje bila gora vlada u srbiji i Sloba je bio malo dete za ove koji sada lazu, mazu i kradu na ANGRO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • mima Vreme: 19.02.2015 20:51h

    Jadna li si Srbijo!

  • DM Vreme: 19.02.2015 20:54h

    Zanimljivo ???

  • Ja Vreme: 19.02.2015 21:03h

    Ua lopovi i kriminalci!

  • Pacijentkinja Vreme: 19.02.2015 21:16h

    Taj lekar je jedan od najboljih ginekologa u Srbiji , ali je smetao ljubomorcima oko sebe pa su mu smestali sve i svasta i evo i sada ga ne ostavljaju na miru. Ali to je zemlja Srbija, uspeh i znanje se ne prastaju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP