Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VESNA STOJANOVSKA I JADRANKA TRANDAFIROVIĆ IZ NEGOTINA TEŠKO OPTUŽUJU:

Dr Čelojević je kriv za smrt naše dece!

Autor: Ekipa Alo! | 12.02.2015 - 18:24:00h | Komentara: 12

U ZC Negotin zabeležena su dva slučaja smrti beba na porođaju, koja su se dogodila 2011. godine. Vesna Stojanovska (32) u martu te godine izgubila je bebu na porođaju, baš kao i Jadranka Trandafirović (40), čija je beba takođe umrla, a ona sama je jedva izvukla živu glavu! Osim smrti beba, nit koja ih povezuje je i isti lekar koji ih je porađao - Siniša Čelojević... Ovo su njihove priče...

Dr Siniša Čelojević

Dr Siniša Čelojević | Foto: RAS

- Bila sam u terminu za porođaj, imala sam bolove kada me je doktorka 10. marta 2011. uputila na odeljenje ginekologije. Tamo me je dočekao dr Siniša Čelojević, koji je i tada bio načelnik odeljenja ginekologije. Njegova procena je bila da još nisam za porođaj, ali da treba da ostanem na odeljenju - priseća se Vesna odlaska u bolnicu i drhtavim glasom nastavlja:

Vesna Stojanovska

Vesna Stojanovska

Istraga protiv Čelojevića

- Postupak je pokrenut. Krajem prošle godine, 30. 12. 2014, doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv dr Siniše Čelojevića zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi. Naredba je doneta zbog osnova sumnje da je delo izvršeno na štetu porodilja Jadranke Trandafirović, Vesne Stojanovske i Violete Vojković. Tokom istrage biće sporovedene dokazne radnje i doneta odluka ima li mesta za podizanje optužnice ili ne - saznaje „Alo!“ u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

- Dobila sam visoku temperaturu. Bolovi su bili sve jači, a napone nisam imala. Molila sam ih da mi urade carski rez. Držali su me tako pod temperaturom i bolovima, a počela sam uveče i da povraćam, kada su sestre konačno pozvale dr Sinišu Čelojevića. Oko 23 sata, beba se još čula na CTG-u, a dva sata kasnije više nije. Čelojević je stigao tek oko četiri ujutru. Ušao je i pitao me je: „Kako ste? Sad ćemo mi to da odradimo“ - priseća se Vesna reči koje joj je lekar tada uputio.

- Oko 9.30, lekar mi je rekao da se beba ugušila. Bila sam u šoku, nisam ni znala šta se dešava. Mučili su me kako bi beba izašla... Bila je mrtva. Obdukcija je pokazala da se dete ugušilo tokom porođaja jer je udahnulo plodovu vodu i da je detetu bile izlomljene lobanja, kosti, oči... - potreseno priča Vesna i zaključuje:
- Samo bih da mi dr Čelojević odgovori na pitanja šta je hteo i zašto je to uradio. Moja trudnoća se završila tragično zahvaljujući njemu!

Jadranka Trandafirović

Jadranka Trandafirović


Drugi slučaj smrti bebe dogodio se samo dva meseca ranije. Jadranka Trandafirović (40) primljena je na odeljenje ginekologije 11. januara.
- Bila sam u devetom mesecu, dobila sam bolove i primio me je dr Siniša Čelojević, koji je bio dežuran. Odjednom sam počela da krvarim i preklinjala sam sestre da ga pozovu, međutim, one to nisu uradile. Za to vreme, dok sam ja krvarila, bio je na sastanku stranke čiji je član.
Kada se konačno pojavio, hitno su me odveli na carski rez. Beba se već ugušila. Mene su operisali, odstranili mi matericu i bilo je veliko pitanje da li ću preživeti - priča za „Alo!“ uzbuđena Jadranka i dodaje: „Čelojević je kriv za smrt mog deteta!“

Očajni roditelji i rodbina na Isidorinoj sahrani

Očajni roditelji i rodbina na Isidorinoj sahrani

Sahranjena Isidora

Na negotinskom groblju sahranjena je dvadesetogodišnja Isidora Marinković, koja je u u osmom mesecu trudnoće u nedelju preminula na odeljenju negotinske ginekologije.
Muk i tišinu u nepreglednoj koloni od kuće do groblja parali su jecaji neutešnih roditelja Dijane i Dragana, koji su na put bez povratka pratili svoju kćer jedinicu i njenu nerođenu bebu. Isidorin nevenčani suprug Srđan nemo je koračao pored njih. Tragediju u kojoj su stradali trudnica i njena nerođena beba Negotin ne pamti. Ogorčenje, tuga i neverica videli su se na licima brojnih prijatelja i rođaka koji su došli da se oproste od Isidore.
- Obožavali su svoju mezimicu, a kako i ne bi kad je bila tako mila i draga, pravi anđeo. Umesto da se raduju unuku, oni ih sahranjuju. A nije moralo tako - komentarišu poznanici.

Isidora Marinković

Isidora Marinković

Dr Tihomir Milovanović: Nema lekarske greške!
 

Dr Tihomir Milovanović, direktor ZC Negotin, kaže za „Alo!“ da u slučajevima pacijentkinja Jadranke Trandafirović i Vesne Stojanovske nije bilo lekarske greške, što je utvrdila zdravstvena inspekcija Miniistarstva zdravlja.
- O svemu postoji validna dokumentacija u ZC Negotin i Ministarstvu. Za ta dva slučaja obavljen je spoljašnji stručni nadzor zdravstvene inspekcije Ministarstva i urađen stručni zapisnik u kojem je konstatovano da nije bila u pitanju lekarska greška. To je rekla struka, a porodica, naravno, ima pravo da podnese privatnu krivičnu prijavu - objašnjava on. „Alo!“ već dva dana pokušava da stupi u kontakt sa dr Sinišom Čelojevićem, ali bezuspešno, jer se ne javlja na svoj mobilni niti odgovara na SMS-ove koje smo mu uputili.

Poslednji komentari
  • Nije bitno# Vreme: 12.02.2015 19:07h

    Ima jos takvih doktora samo sto se o tome cuti. Ja sam se porodila u julu prosle godine. Doktora ako se i tako moze nazvati me poradjala vise od 20h. Dete namuceno, ja se mucila i na kraju se carskim putem porodila. Samo sto ljiga od zene nije htela da pogleda papire ili ne zna da protumaci, ono sto je ginekolog napisao. Imala sam jaku zelju da je tuzim, ali sam odustala ne znam ni ja zasto. Jos povrh svega je trazila pare od mog muza kako ona kaze "nakon obavljenog posla ces mi dati"... Ko sve danas nije doktor, naravno cast izuzecima!

  • nenad negotin Vreme: 12.02.2015 19:10h

    Naravno da spoljna komisija nije nista nasla, svi su oni medjusobno povezani i cuvaju se a trudnice umiru.Negotin ima najvecu stopu smrtnosti novorodjencadi u Srbiji !

  • predrag Vreme: 13.02.2015 00:17h

    taj dokor je opasan covek. voli vlast,pare vise od svega

  • zbunjen Vreme: 13.02.2015 03:30h

    SRAMOTA !!! Mislim da bi trebalo uvesti rigorozne kontrole svih potencijalnih - budućih doktora. Treba ih na sve načine prvo proceniti pre upisa na medicinski fakultet, jer prvo treba da osoba koja će sutra biti doktor da ima neke kvalitete, znanje se uči i stiče a etika, moral i požrtvovanje je nešto što karijeristi nemaju. E posle treba dati takvom doktoru platu i 2000 evra ali mora nam svima biti jasno da pored stučnosti treba imati i ljudskosti. i naravno da jedni druge pokrivaju a besmoćan narod trpi i ovo nema veze sa politikom, mi kao narod smo loš, ne cenimo ljudski život dovoljno, pa zar nam treba bolja vlast kako bi trudnice bile sigurnije ili kako godinama čitamo o ukrađenim bebama. Svi smo u istim problemima u ovoj napaćenoj zemlji a dragi i cenjeni doktori ako nisu zadovoljni platama koje imaju sada slobodno neka idu na zapad i nek puste mlade snage sa biroa da dođu do radnog mesta i da probaju nešto da promene.

  • Don Vreme: 13.02.2015 12:33h

    Naravno, bio je nas partijskom sastanku.Lekarima uopste treba zabraniti da se bave politikom i mislim da je krajnje vreme da se ovaj covek udalji sa posla i da malo cami u zatvoru i svi njemu slicni,pocev od sestara pa do nacelnika. Svi su korumpirani i ne samo to, em uzimaju pare em se ne brinu o pacijentu. Ja ne znam sta ta komisija uopste ceka?, Zar cekaju ih osude za masovno ubistvo? Ne radi se samo o trudnicama,ljudi u Negotinskoj bolnici umiru samo tako a niko jos nije odgovarao,Pa dokle breeee????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP