Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

AFERA „AZOTARA”

Dragin smršao u zatvoru!

Autor: A. D. - D. Ć. | 10.09.2013 - 07:15:00h | Komentara: 1

Bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin juče se prvi put pojavio u javnosti otkako je pre devet meseci uhapšen kao jedan od glavnih aktera višemilionske afere “Azotara”. Dragin je sa nanogvicom za elektronski nadzor došao u Palatu pravde na pripremno ročište u procesu protiv Zvonimira Nikezića, vlasnika konsultantske kuće „Ces Mekon“, i još 19 optuženih za malverzacije sa prodajom regresiranog mineralnog đubriva.

Po izlasku iz suda: Saša Dragin

Po izlasku iz suda: Saša Dragin | Foto: D. Milenković

Dragin je, vidno mršaviji nego pre odlaska u pritvor, u sud došao oko 14.15 sa svojim advokatima izbegavajući svaki kontakt sa novinarima. Desetak minuta kasnije u sud je stigao i Nikezić, koji je odbranu sa slobode platio jemstvom od milion evra u nekretninama.


Na ročištu koje je zatvoreno za javnost, tužilac Jasmina Ganić je pročitala optužnicu koja Dragina tereti da je izmenom Uredbe o prodaji regresiranog mineralnog đubriva čelnicima „Azotare“ omogućio nezakonitu prodaju tog đubriva, kojom su oštetili državu za više od 4,5 miliona evra. Podsetimo, Dragin je tokom tužilačke istrage tvrdio da je odluku o izmeni uredbe 2009. doneo tadašnji državni vrh.

Nikola Nikolić

Nikola Nikolić

- Tužilac je saopštio da su dokazi protiv okrivljenih sastavljeni na oko 65 do 70 strana i u elektronskom su obliku (na USB-u), pa je odbana zatražila da joj se oni dostave kako bi se o njima mogli izjasniti na sledećem ročištu - rekli su za “Alo!” Draginovi advokati Nikola Nikolić i Danilo Nikolić. Draginov advokat Dragoslav Miša Ognjanović rekao je da je sledeće ročište kod sudije Dragana Mirkovića zakazano za 7, 8, i 9. oktobar u 14.30.


Dragina brane četiri advokata: Sa braniocem Dragoslavom Ognjanovićem

Dragina brane četiri advokata: Sa braniocem Dragoslavom Ognjanovićem | Foto: D. Milenković

Nikezić je u julu pušten iz pritvora uz jemstvo od milion evra u nekretninama, a Draginu je 2. septembra pritvor zamenjen merom kućnog pritvora u njegovom stanu u Novom Sadu.


Osim njega juče je iz kućnog pritvora u sud došlo još pet optuženih.
Poslednji komentari
  • Deda Vreme: 10.09.2013 12:52h

    Dragin je i protiv ustavno retroaktivno ukinuo uredbu o subvencionisanju poljoprivrednika po hektaru.Nikada nije odgovarao za kršenje Ustava Srbije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP