Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DEVET MESECI U ČETIRI ZIDA

Draginu zatvorski pritvor zamenjen kućnim

Autor: beta.co.rs | 02.09.2013 - 17:00:00h | Komentara: 0

Bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin danas bi mogao da izađe iz pritvora u Okružnom zatvoru u Beogradu, jer je Apelacioni sud uvažio žalbe njegove odbrane i zatvorski pritvor zamenio kućnim, uz elektronski nadzor.

Preti mu 12 godina  robije: Saša Dragin

 Saša Dragin | Foto: Miloš Cvetković


Apelacioni sud je preinačio rešenje prvostepenog Specijalnog suda koji je Draginu pre tri dana za još 60 dana produžio pritvor u kojem se nalazi od hapšenja 24. novembra 2012. godine.

Dragin je optužen za zloupotrebu s regresiranim đubrivom.

Zatvorski pritvor zamenjen je kućnim i optuženima Borislavu Stojkoviću, Draganu Tanaskoviću, Draganu Mitiću, Gordanu Markoviću i Aleksi Obradoviću.

Apelacioni sud je naveo da Specijalni sud ni u petom po redu rešenju o produženju pritvora Draginu nije dao obrazloženje zašto bi i dalje bio opravdan zatvorski pritvor, kao najteža mera obezbeđenja prisustva okrivljenih i nesmetanog vođenja postupka.

- Osim toga, prvostepeni sud ni u ponovnom postupku nije postupio po nalogu iz ranijeg rešenja Apelacionog suda i utvrdio eventualno postojanje nekih novih činjenica i okolnosti koje bi opravdale primenu te najteže mere - naveo je Apelacioni sud u Beogradu.

Stoga je taj sud ocenio da se u žalbama okrivljenih i njihovih branilaca sa osnovom ističe da su ispunjeni uslovi da im se mera pritvora zameni blažom merom takozvanog kućnog pritvora, uz koju je naložena i mera elektronskog nadzora nad njenom primenom.

Apelacioni sud je podsetio da je u tom krivičnom postupku potvrđena optužnica, kao i navodi da postoji opravdana sumnja da su okrivljeni preduzimanjem protivpravnih radnji pribavili protivpravnu imovinsku korist u visokom iznosu, te da je pričinjena šteta budžetu Srbije.

- Osim toga, radi se o inkriminacijama koje se tiču korupcije na visokom državnom nivou gde neka lica koja su procesuirana, još nisu dostupna državnim organima - naveo je Apelacioni sud.

Sud je prilikom određivanja kućnog pritvora imao u vidu i visinu zaprećenih kazni za dela koja im se potvrđenom optužnicom stavljaju na teret, kao i to što pojedini okrivljeni nisu živeli na adresama prebivališta, nego na drugim adresama poznatim sudu, a neki su pokušavali i da izbegnu uručenje poziva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP