Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KONTROVERZNI BIZNISMEN BLISTA POSLE ZATVORA

Drašković nabacio novi osmeh i minđušu

Autor: D. ĆURUVIJA | 03.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 11

Andrija Drašković (49), kontroverzni beogradski biznismen koji je 17. oktobra prošle godine izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, u kojem je služio kaznu zbog ubistva Surčinca Zvonka Plećića Pleće (38), po izlasku sa robije promenio je imidž, a sada izgleda i znatno mlađe. Naime, ako se uporede njegove fotografije nastale mesec dana po izlasku iz zatvora i one od 25. novembra, vidi se drastična promena.

„Remontovan“:  Andrija  Drašković

„Remontovan“: Andrija Drašković

Drašković se prvi put po izlasku iz zatvora pojavio u javnosti 25. oktobra prošle godine na koncertu hrvatskog pop pevača Džibonija, u beogradskom Centru „Sava“. Sa njim je u društvu bila dvadestak godina mlađa supruga Tamara. Mesec dana kasnije, 25. novembra, viđen je na koncertu hrvatskog pevača Tonija Cetinskog. Na Džibonijevom koncertu izgledao je iscrpljeno i mršavije, dok je koncertu Tonija Cetinskog, u novembru prošle godine, izgledao svežije i raspoloženije.


Osim što je povratio kilograme izgubljene u zatvoru, Drašković je izgledao „remontovano”. Promenio je frizuru i izgledao je svežije, gotovo bez bora, a na licu mu je blistao osmeh, belji i lepši nego pre, dok je razgovao sa nepoznatom plavušom. Upada u oči i da Drašković, koji duži niz godina nosi titulu plejboja, prati modne trendove, pa je u levo uvo stavio i svetlucavu minđušu.

Biznismen  neposredno po  izlasku iz zatvora:  Drašković u  oktobru 2013.

Biznismen neposredno po izlasku iz zatvora: Drašković u oktobru 2013.


Otkad je izašao sa robije, Drašković živi povučeno u svojoj kući na beogradskom Dedinju, sa suprugom Tamarom, inače manekenkom, i njihovom maloletnom ćerkicom. Drašković je zbog ponavljanja suđenja kaznu služio u dva navrata u Sremskoj Mitrovici, od septembra 2000. do 17. maja 2004. i od 26. septembra 2010. Polovinom 2011, kazna mu je sa 10 godina smanjena na devet godina zatvora.

Prema optužnici, Plećić je l1. septembra 2000. likvidiran pošto je u alkoholisanom stanju u restoranu „Knez rojal” prišao stolu za kojim je sedeo Drašković sa tadašnjom devojkom Elenom Karaman (sada Karić) i Draškovićevog kuma Andriju Golubovića Batanka (50) upitao: „Da li si ti ubio mog brata Zorana Šijana?“. Plećić je potom ustao i mobilnim telefonom udario o sto, a Golubović je u njega ispalio dva hica iz pištolja CZ, dok je Drašković ispalio tri metka iz „magnuma 357”.

Tvrdi da je ubio u samoodbrani

Viši sud je u presudi ocenio da je reakcija Draškovića i Golubovića bila preterana, iako Plećićevo ponašanje nije bilo primereno. Drašković je tokom suđenja tvrdio da je pucao u samoodbrani jer je, kako je naveo, Plećić prvi potegao pištolj i pretio im smrću. Golubović je bio osuđen najpre na osam godina zatvora, ali mu je kazna smanjena na šest godina. Na slobodu je izašao 17. januara ove godine.

Poslednji komentari
  • sdf Vreme: 03.03.2014 10:57h

    ako mu je stvarno neko pretio pistoljem po meni ne treba da odgovara... zamislite sebe da vam neko preti a da imate pistolj... sta biste radili? nije bitno da li ste kriminalac, doktor, vozac GSP-a, itd.... Da cekate da vas mozda ubije pa cete onda da reagujete... ups kasno

  • nedjo Vreme: 03.03.2014 13:08h

    fin neki gospodin

  • elio Vreme: 03.03.2014 16:12h

    Naravno, ovo je drzava u kojoj svi koji su bili ili su za zatvor sjajni i blistaju, dok posteni, vredni i pametni ili su ili preko grane ili su jadni, potlaceni i siromasni.

  • Affa Vreme: 03.03.2014 16:25h

    Sladak je:) Sve naj, naj, najbolje.

  • marko Vreme: 03.03.2014 17:52h

    Sto se minjuse tice a i osmeha izgleda da je u zatvoru stekao nove afinitete

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP