Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DARIJANU MUSIĆU (27) JUČE POČELO SUĐENJE ZA ZLOSTAVLJANJE VLADISLAVE, KOJU JE UBIO JOŠ 2012.

Država je dopustila Musiću da ubije moju sestru!

Autor: N.N.Travica | 18.04.2014 - 15:00:00h | Komentara: 3

„Biraj šta hoćeš da ti slomim. Da li ćeš nos ili prst. Nos sam ti već lomio, pa znaš kako je. Malo će biti krvi“, pretio je Darijan Musić (27) Vladislavi Červenko (24) jula 2011, a potom je i mučki isprebijao na ulici. Godinu i po dana kasnije, 12. novembra 2012, ubio ju je batinama. Po prijavi koju je podnela protiv njega zbog maltretiranja i napada 2011. Darijanu je suđenje u novosadskom Osnovnom sudu počelo tek juče, tri godine nakon incidenta, a dve posle njenog ubistva?! Malo kasno...

Tanja Červenko

Nije mi jasno zbog čega tek sad reaguju: Tanja | Foto: Nenad Mihajlović

 

„Da su reagovali kada smo prijavljivali, moja sestra bi danas bila živa. Sada je za sve kasno”, ispričala je Tanja Červenko, sestra pokojne
Vladislave (24), saznavši za dešavanja u sudnici

- Da su reagovali kada smo prijavljivali, moja sestra bi danas bila živa. U policiji nisu hteli ni da nas saslušaju. Prijavljivali smo u Policijskoj stanici Detelinara, u Starom gradu, u samoj Policijskoj upravi. Nisam znala više kome da se obratim. Na kraju smo otišli lekarima da se obratimo, jer mi je sestra izgubila nadu u one koji treba da nas štite - jecajući je juče za „Alo!“ ispričala Tanja Červenko, sestra pokojne Vladislave, saznavši za dešavanja u sudnici.

Kroz suze, ona je ispričala da niko nikad nije reagovao na mnogobrojne prijave porodice i pokojne devojke protiv Musića, zbog čega je Vladislava izgubila poverenje u sve, a na kraju i odustala od traganja za nekim ko će da joj pomogne.

Darijan Musić

U pritvoru: Darijan Musić

- Nije mi jasno zbog čega sada reaguju kada moje Vladislave više nema. Što joj niko nije pomogao kada je tražila pomoć i zaštitu. Tvrdila je i govorila policiji da će je ubiti Darijan. Svaki put su nam govorili da idemo kući i da zovemo policiju kada Darijan dođe. Dada ih je čak jednom pitala ko će ih zvati kada je on ubije. Sada je za sve kasno. Da su nadležni organi reagovali kada je trebalo da reaguju, ona bi danas bila živa - završila je Tanja.

Musiću je juče započelo suđenje za „ugrožavanje sigurnosti u sticanju sa zlostavljanjem i mučenjem“. Tokom suđenja on je rekao da ne priznaje krivično delo i da je to što mu se stavlja na teret čist apsurd. Pred postupajućim sudijom Sandrom Gavanski, Musić je izjavio da ostaje pri svemu što je izjavio pred istražnim sudijom, tvrdeći da nije kriv. On je kazao da nije tačno da je Vladislavi tada pretio, a da datum kao datum njemu ništa ne znači.

Vladislava Červenko i Darijan Musić

Izgubila nadu da će je neko zaštititi: Vladislava i Darijan | Foto: facebook

 

Policija: Prijava je od
2011. u tužilaštvu!

U Policijskoj upravi Novi Sad za „Alo!“ su rekli da je za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, počinjeno 15.7.2011. u ulici Dušana Danilovića, a za koje se tereti Musić, Policijska uprava Novi Sad podnela nadležnom tužilaštvu krivičnu prijavu, 27. jula 2011. godine.

- Imali smo u junu 2011. probleme, zbog čega je Vladislava odlazila kod psihijatra. To je dovelo do toga da ne budemo zajedno. Iskoristio sam to da vreme provedem na odmoru. Otišao sam na more u Crnu Goru i na kampovanje. Nisam bio u Novom Sadu u junu i deo jula - rekao je Musić iznoseći svoju odbranu.

Optužnim predlogom Musiću se na teret stavlja da je 15. jula 2011. na ulici Vladislavi rekao: „Šta si juče radila, napravila si kretena od mene. Biraj šta hoćeš da ti slomim. Da li ćeš nos ili prst. Nos sam ti već lomio, pa znaš kako je. Malo će biti krvi. Možda ti je bolje mali prst na levoj ruci, jer ga ne koristiš, pa će biti otečen i posle će možda biti krvi“. Posle toga je ona počela da ga moli da je ostavi, da je ne lomi i ne tuče, a on ju je primorao da sedne na njegov motor, odvezao je na Bulevar Vojvode Stepe, gde se prema njoj ponašao na način kojim se vređa ljudsko dostojanstvo. Rukama joj je zadao više udaraca po glavi, čupao je za kosu i zavrtao levu ruku. Tako joj je zadao povrede glave u vidu nagnječenja, kao i lakta i ramena.
Poslednji komentari
  • ljubisav Vreme: 18.04.2014 15:46h

    Svaki komentar je suvisan,zalosno sto se takvo nesto desava kos nas!

  • dax Vreme: 18.04.2014 16:09h

    Da tuze drzavu za ubistvo !!!

  • zoran Vreme: 19.04.2014 12:51h

    Po njegovom profilu se vidi da je monstrum steta za tako divno i lepo bice kao sto je ona bila.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP