Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SVAKOME PO 1,5 MILIONA DINARA

Država mora da isplati porodice nastradalih u požaru novosadskog kafića!

Autor: N. N. Travica | 03.12.2013 - 12:53:00h | Komentara: 1

Država Srbija mora da plati odštetu od 1, 5 miliona dinara, svakom članu porodice stradalih u požaru u novosadskom kafiću "Laundž". Prema istoj presudi Apelacionog suda preživelima u ovoj tragediji država je dužna da isplati oko 2 miliona dinara za sve vidove štete.

Izgoreli kafe Laundž

Izgoreli kafe Laundž / Foto: Beta

Nakon skoro šest godina od tragedije prvi put je jednom pravnosnažnom sudskom odlukom utvrđena odgovornost državnih organa za propuste koji su doveli do požara. Porodice stradalih u požaru ostvarili su svoje pravo na naknadu štete zbog pretrpljenih duševnih bolova, a preživeli i povređeni pravo na naknadu štete.

Advokat porodica žrtava Vladimir Beljanski.kazao je da odgovornost države proizlazi iz činjenice da je Sektor za zaštitu i spasavanje delovao u okviru MUP-a Srbije, a da za sve vreme rada kafića "Laundž", koji je bio uredno registrovan, nije urađena ni jedna kontrola radi provere ispunjenosti uslova u pogledu zaštite od požara.

Beljanski je izrazio nezadovoljstvo jer tužilaštvo "nije preduzelo ništa" po zahtevu porodica da se utvrdi i individualna krivična odgovornost za propuste koji su doveli do požara.

U tragediji koja se dogodila između 16. i 17. februara 2009. godine stradali su brat i sestra Mirjana (23) i Miloš Pekić (19), Milena Kolundžić (23), Branka Saković (23), Boris Bjekić (23), Dušica Kulaš (23), Marija Gavrančić (23) i Vladan Dragović (27). Uz zadobijene teške telesne povrede, iz plamene stihije uspeli su da se otrgnu i izbore bitku za život Maja Milikšić i Aleksandar Antić, koji su se spasli iskočivši kroz prozor na krovu kafića.
 
Poslednji komentari
  • Srbin Vreme: 04.12.2013 07:16h

    Zar se ne isplacuje porodicama svakog nastradalog? Zasto svim clanovima porodice ? Zna li se definicija "clana porodice"? Ko sve spada tu i koliko ih ima u ovom slucaju?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP